Skocz do zawartości
Galago

Umarł Zasilacz/niech żyje Zasilacz... Tylko Jaki ? :>

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Minęło trochę czasu od ostatniego logowania... przyznaję się - nie korzystałem z szukajki.

Jestem już prawie dwa lata do tyłu, ale segment zasilaczy chyba się dużo nie zmienił... Zdychacza, którego posiadam trzeba wymienić... " Topower P7 420" Wymagania: 450W do 250zł.

Rozwiązaniem byłby Amacrox, ale czy tylko ten zasilacz ? :>

Nie będę opisywał powodu wymiany ani przedstawiał konfigurację sprzętową... potrzebuję zasilacza o parametrach podanych wyżej moc/cena. Liczę na szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Galago

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sysak@ Tak myślałem... rewelacji za 250 zł nie będzie :) Czyli nie wiele się zmieniło przez te dwa lata, a waluta się umacnia "nasza". :>

Chociaż jakiś wybór jest... "na trzeźwo rannym okiem" spojrzę jeszcze raz :> Dzięki.

Edytowane przez Galago

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie skąpiłem przy zakupie zasilacza, a po tym jak padł dzisiejszego ranka na amen Topower, postanowiłem jednak poświęcić więcej niż 250zł.

Wczytując się w zalety i wady jak np. BQ serii P7 w której to występuje syndrom "klik i nic" :> ile w tym prawdy ? Koszt 350zł z przesyłką. Pozostaję przy mocy 450W... więcej nie potrzebuję. Złożyć zamówienie muszę jeszcze dziś.

Trochę marudzę... wiem. Wybaczcie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Galago

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ke? Właśnie nie wiem na co Ty marudzidz, bo wszystkie 3 zasilatory które Ci podałem zą zajebiaszcze. Na 100% pociągną wszystko, mają wysoką sprawność i są ciche. Czego więcej chcesz? Żeby ci PSU rano śniadanie do łóżka podawało, albo ciuchy prasowało? Bo nie czaje... :P BQ też świetny. Ja chyba bym wybrał enermaxa 425. Nowoczesny, zimny, cichy i ogólnie elo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ke? Właśnie nie wiem na co Ty marudzidz, bo wszystkie 3 zasilatory które Ci podałem zą zajebiaszcze. Na 100% pociągną wszystko, mają wysoką sprawność i są ciche. Czego więcej chcesz? Żeby ci PSU rano śniadanie do łóżka podawało, albo ciuchy prasowało? Bo nie czaje... :P BQ też świetny. Ja chyba bym wybrał enermaxa 425. Nowoczesny, zimny, cichy i ogólnie elo.

Nie wątpię, że zasilacze, które podałeś mają wysoką sprawność i są ciche i ogólnie cacy. Różnica między 250 a 350 zł jest. Nie piszę, że ten jest be, a ten super. Sytuacja się zmieniła... postanowiłem przeznaczyć więcej. Nie chcę zaczynać dyskusji sprowadzającej się do sprawności tego czy innego zasilacza. Wystarczy, że mi komputer zasili... śniadania robić i prasować nie musi. Temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi