Bartek_CBR Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Witam mam obudowe CM 690 potrzebuje dobrej pompki , wezy , itd . Procek to Q6600 i jego chce schłodzic jak i moze GPU 8800gt evga myslałem o wypuszczeniu rezerwuaru za obudowe przez specjalne przejscia . mam w jakis waz wymiary jego to 16mm na 14mm !! ale myslalem o 13/12mm na 10mm sami ocencie ja to pierwszy raz robie. blok mam Swiftech Apogee GT , rezerwuar myslalem o tym Black Water O-Tank 250 chłodnica to koszmar bo nie wiem jak ja zmiescic ja w takiej małej obudowie . Mam 3 wentyle AeroCool i 4 coolermaster piszcie i oceniajcie !! Edytowane 12 Września 2008 przez beder1970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...tawu-wc/269884/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...korekty/273542/ http://forum.purepc.pl/temat/galeria-wc/92...project/257864/ A teraz na zakupy... » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "dla autora" szukanie tych linków zajęło mi mniej niż napisanie tego tematu :angry: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Blok CPU: MNP Prison Pro V3 CPU SM8/10 119zł Blok GPU: MNP Prison Pro V3 GPU SM8/10 119zł Blok NB: MNP Channel Pro V3 CPU SM8/10 89zł Chłodnica: Black Water Advanced 123 rev. 3.0 149zł Złączki do chłodznicy: Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta x2 12zł Pompa: Black Water Silent Pump 12V 99zł Złączki do pompy: Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta x2 12 zł Rezerwuar: Swiftech MCRES-MICRO 89 zł Wąż: Innovatek wąż 7,5 x 9,5mm Przezroczysty 3 metry 28,5 zł Wentylatory: SilentiumPC Zephyr 120 x3 41,7 zł Przykładowy zestaw, komplexowe rozwiązanie. Na bloczki mogę dać rabat dla forumowicza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Zamiast tego CR2 lepiej kupić używkę Lainga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Fakt - jeśli używka Laing byłby w dobrym stanie - niestety kupowanie używek niesie ze sobą ryzyko... Też zależy ile funduszy jest gotów przeznaczyć nasz kolega - bo może będzie mógł sobie pozwolić na Lainga albo Swiftecha MCW655 - ta pompa to istny potwór :rolleyes: - jej przepływ pozwala rozwinąć Hydrze skrzydła, nie wspominając o Poseidonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) za nic nie kupuj węży szajsowatych. typu Black water czy inne z Castoramy. wąż to podstawa. ja sie przejechałem. kupilem szerokie 10/13 i w ogole nie sa elastyczne. Tylko Tygony lub Innovateki. pompa moze byc Swiftech MCW655 lub MCW355 ale ta z topem od EK. ja mam taka przy 4 blokach i duzej chlodnicy i tłoczy az milo. Edytowane 13 Września 2008 przez endriuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Ta tylko kupując wąż trzeba go sprawdzić w sklepie bo czasem trafiają się perełki i możesz się zdziwić jakie tak tani waż robi łuki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) faser tez ma dobre weze Edytowane 13 Września 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) za nic nie kupuj węży szajsowatych. typu Black water czy inne z Castoramy. wąż to podstawa. ja sie przejechałem. kupilem szerokie 10/13 i w ogole nie sa elastyczne. Tylko Tygony lub Innovateki. pompa moze byc Swiftech MCW655 lub MCW355 ale ta z topem od EK. ja mam taka przy 4 blokach i duzej chlodnicy i tłoczy az milo.Innovatek ? Haha, chyba sobie żarty robisz. Miałeś go w rękach ? Inno jest o wiele gorszy od Polixa (miałem 4 rev. tego węża) i wszystkie były o niebo lepsze od Inno. Trzeba również dodać że Polix kosztuje 1zł/mb... Edytowane 14 Września 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Raf widział u mnie cellfasta jaki dawali do rurek do ściągania wina.... inno polix zjadał tylko że takich już nie ma :( wszystko sztywne jak wacek czesia jedynie polixy dają rade z tych low price Edytowane 14 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Raf widział u mnie cellfasta jaki dawali do rurek do ściągania wina....No to racja. Porównywalne nawet do Tygona, tak samo elastyczny i tak samo się "lepił". Pewnie idzie gdzieś jeszcze dostać takiego Cellfasta ale w jakimś małym sklepie z małym ruchem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_CBR Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 hehe blok wodny to napewno swiftech gt a pompa moze moze MCW655 bo w usa tania jest za 70$ nowa kupie ale nie ma gwintow ona !! a nie bede dawal wezy specjalnie 1/2 cala !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 1. Nie krzycz 2. Kup dteka który będzie w miare cichy a jak nie to mcp350 który wydajnościowo jest równy 655 lub jak dokupisz top to bedzie wydajniejszy od 655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_CBR Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 1. Nie krzycz 2. Kup dteka który będzie w miare cichy a jak nie to mcp350 który wydajnościowo jest równy 655 lub jak dokupisz top to bedzie wydajniejszy od 655 hymm jaka cena topu ?? i jaki to ma byc on. bo jak nie to deteka kupuje !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 bo jak nie to deteka kupuje !!Więcej kultury mój drogi... Ktoś tu na Ciebie krzyczy ? Top OCLabs, EK lub XSPC dla Lainga DDC lub Swiftecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 no wlasnie nie zna sie dobrze a krzyczy na wszystkich jakby byl bogiem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 może go w szkole nie nauczyli do czego służy " ! " lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...