Skocz do zawartości
vipenzo

Mam 8600 Gt Sonic+ Warto Wymienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Z 3 tyg temu miałem zamiar kupić sobie używkę sonica na allegro , ale jak zobaczyłem że ceny używek (czasami bez gwary) dochodzą do 140-160zł to dałem sobie siana. Tak że jak będziesz miał farta to drogo sprzedasz i kupisz sobie mocniejszą grafikę niewielkim kosztem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 3 tyg temu miałem zamiar kupić sobie używkę sonica na allegro , ale jak zobaczyłem że ceny używek (czasami bez gwary) dochodzą do 140-160zł to dałem sobie siana. Tak że jak będziesz miał farta to drogo sprzedasz i kupisz sobie mocniejszą grafikę niewielkim kosztem.

A mowa o jakiej karcie?? bo różne są zdania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a coś z 8800GT na allegro wyłowić :) ?

za używkę 88gt na allegro trzeba dać z 330zł , chyba lepiej dopłacić do nowej 9800gt (na agito palit za 380zł)

zresztą powiedz jaką masz resztę zestawu , bo nie wiadomo czy jest sens pchać się w mocniejsze sprzęty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za używkę 88gt na allegro trzeba dać z 330zł , chyba lepiej dopłacić do nowej 9800gt (na agito palit za 380zł)

zresztą powiedz jaką masz resztę zestawu , bo nie wiadomo czy jest sens pchać się w mocniejsze sprzęty

Proszę bardzo:

Core2Duo e2160 @2,7 GHz

GA-965P-DS4 ver 3.3 F11

Patriot 2 x 1 GB DDR2 CL 4-4-4-12 @851 Mhz 1,9V Dual

CHIEFTEC HPC 420-302-DF - 420 W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój zasilacz ma tylko 216W i 18A na linii 12V (na linii 5V masz 50A i 220W , ale problemem jest że w nowych zestawach większość zasilana jest z linii 12V), w związku z tym po podpięciu 88gt można by się spodziewać restartów kompa w czasie gier o ile w ogóle wszedł by w tryb 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój zasilacz ma tylko 216W i 18A na linii 12V (na linii 5V masz 50A i 220W , ale problemem jest że w nowych zestawach większość zasilana jest z linii 12V), w związku z tym po podpięciu 88gt można by się spodziewać restartów kompa w czasie gier o ile w ogóle wszedł by w tryb 3D.

To za jaką firmą się rozglądać odnośnie zasilaczy? i jaka moc W ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy ile masz kasy na to.... Jeżeli chcesz jak najtaniej to można brać modecom MC-350, który bez problemu pociągnie ten zestaw.

Znalazłem:

http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu..._350ATX_2_0_PFC

350 W wystarczy ?

Edytowane przez vipenzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi