Skocz do zawartości
TheDed

Prywatne Uslugi Na Firmowym Serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie mysle do czego admini duzych sieci stosują swoje serwery. Nie chodzi mi tu o zastosowania sluzbowe ale prywatne. W koncu to grzech zeby tyle mocy oraz pasma pozostawalo przez wiekszosc doby niewykorzystane :razz: Ja na razie mam utorrenta z webUI. Niedlugo moze serwer counterstrike postawie... System win 2k3 wiec wyglada to ciekawie. Pochwalcie sie, co wy macie u siebie w pracy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tak różnie zależy od dnia. W poniedzialki sadmo maso, w piątki zwykle Fetysz i Hardcore. W innych dniach ściągam kreskówki dla prezesa i wrzucam mu na FTP. Czasem się pomylę i wrzucę mu co innego. Ale chłop ogólnie jest zadowolony.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie mysle do czego admini duzych sieci stosują swoje serwery. Nie chodzi mi tu o zastosowania sluzbowe ale prywatne. W koncu to grzech zeby tyle mocy oraz pasma pozostawalo przez wiekszosc doby niewykorzystane :razz: Ja na razie mam utorrenta z webUI. Niedlugo moze serwer counterstrike postawie... System win 2k3 wiec wyglada to ciekawie. Pochwalcie sie, co wy macie u siebie w pracy :D

Ty naprawde uwazasz ze ktokolwiek napisze cos? odpalanie p2p na firmowym serwerze i laczu? powinnenes isc do wiezienia i zgodnie nowszym rozporzadzeniem premiera zostac chemicznie pozbawiony prawa uzywania komputera dozywotnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko pogratulować pomysłu... poczekaj aż zaczną Ci niepostrzeżenie wyciekać dane z firmy albo ktoś komu gorzej poszła kolejka rozwali serwer. Już nie wspominając o kontrolach czy audycie. Nie chciałbym być w Twojej skórze.

Gdyby taki numer odstawił mi pracownik to następnego dnia szukałby nowego zajęcia :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko pogratulować pomysłu... poczekaj aż zaczną Ci niepostrzeżenie wyciekać dane z firmy albo ktoś komu gorzej poszła kolejka rozwali serwer. Już nie wspominając o kontrolach czy audycie. Nie chciałbym być w Twojej skórze.

Gdyby taki numer odstawił mi pracownik to następnego dnia szukałby nowego zajęcia :lol2:

Chyba raczej minuty po ;) Chociaż powiem, że macierze w firmie przydatne są, dużo się na nich mieści :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moich serwerach leżą zbyt ważne dane żebym sobie mógł pozwolić na uruchamianie na nich zbędnych usług. Zresztą nie wyobrażam sobie dobrego admina, który na serwerze firmowym uruchamia jakieś swoje [ciach!]ły, nie wspominając już o torrentach :o. A sądząc po tym co napisałeś specjalnej partycji dla torrentów wydzielonej pewnie nie masz i nie zdajesz sobie sprawy co może się stać gdy ściągane dane zapchają całą systemową partycję.

Do uruchamiania swoich rzeczy mam w serwerowni dodatkową prywatną maszynę na celku 466, która do moich potrzeb jest wystarczająca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi