bamc Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Witam serdecznie, problem zaczął się jakiś czas temu gdy przeinstalowałem system z visty na XP (sp3 wszystkie aktualizacje) Objawia sie tak że jak robie start/wyłącz komputer/wyłącz to on się wyłącza a po jakimś czasie czasem chwila czasem dłużej, włącza się ponownie jakbym zrobił URUCHOM PONOWNIE. I teraz tak, googlowałem i w Uruchamianie i odzyskiwanie mam odhaczone Awaria systemu/automatycznie uruchom ponownie. W rejestrze tez mam wpisy zmieniane. W Biosie wake-up LAN i klawiatura DISABLE. Wpis z podglądu zdarzeń : Nie można znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 0 ) w źródle ( EvtEng ). Być może komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Możesz użyć flagi /AUXSOURCE= do pobrania tego opisu; więcej informacji można znaleźć w Pomocy i obsłudze technicznej. Następujące informacje są częścią zdarzenia: Service started. Czyli co? Wieza włączona pod aux powoduje włączanie się laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Czyli co? Wieza włączona pod aux powoduje włączanie się laptopa ?Mozliwe ze masz gdzies przebicie. Tak jest np gdy PC nie jest wyzerowany i jego ladunek statyczny powoduje anomalie na plycie. A masz moze przejsciówke USB to ATA ( ta za ok 40 zl z allegro)? on u mnie powoduje spiecie - nie dziala Tpad w lapku az do momentu podpiecia myszki na USB (lub czegos co moze wyzerowac ten ladunek). PS. Sprobuj nacisnac POWER przez 60sec gdzy laptop jest odlaczony od zasilania - taki sposob wyczytalem z Forum Della i zastosowalem jak koledze Dell Optiplex sam sie wlaczal/wylaczal i nie chcial wlaczyc (tylko sielone swiatelko sie palilo - PC Desktop) - slaba sekcja zasilania powodujaca przytrzymanie ladunku. PS2. a moze cos z ladowarka. Edytowane 18 Września 2008 przez makaron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamc Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 zrobiłem formata i problem się powtarzał... okazało się że to wina kabla sieciowego ktory pomimo wylaczonej funckji wake-up on LAN aktywowal laptopa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...