jonek29 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Mam problem, otóż moja płyta główna (taka jak w opisie) ma opcje zmiany napięć tylko do +0,7V. Moje pamięci to Crucial Ballistix Tracer 2x1GB 800MHz, gdy napięcie VDIMM ustawiam na +0,7V to uzyskuje tylko 2,23V więc nie udaje mi się zrobić więcej niż 1172MHz a wiem że te pamięci więcej potrafią, teraz mam pytanie czy da się coś z tym zrobić, i czemu płyta pomimo domyślnego 1,8V na VDIMM daje tylko 2,23V gdy ustawie +0,7V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Można próbować robić vmody na płycie (jeżeli się da, co jednak jest związane z tym, że będziesz musiał lutowac), rekordziści podpinali pamięciu bezpośrednio pod linię 3,3V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Trudno już przestaje OC'tować bo moje pamieci już ledwo chodzą xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...