Trawienny Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Witam, Jestem tuz przed zakupem telewizora 37" LCD Sharp Aquos. Zastanawiam się pomiędzy dwoma modelami LC-37X20E (~2600pln, non-100Hz) a LC-37XL8E (~3600, 100Hz). Chciałbym się dowiedzieć czy naprawdę warto dokładać około 1000pln tylko po to by mieć każdą klatkę wyświetlaną dwukrotnie? Obserwowałem dziś te telwizory (oraz Panasonica TX-37LZD85) i na demie różnica w wyświetlanym obrazie była ogromna. Ale czy np oglądając coś z Nki lub DVD te 1000pln przełoży się na różnicę w obrazie? Chciałbym by ten telewizor służył mi lata, niedługo może kupię PS3/X360 więc fajnie by było móc oglądać dynamiczny obraz. Czy ktoś kto ma kontakt z tymi telewizorami i/lub technologią 100Hz mógłby mi doradzić w wyborze? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 tez jestem na etapie zakupu tv lcd i z tego co wyczytałem, to panasonic nie pokazuje 2 razy tej samej klatki, ale sam tworzy kaltkę pośrednią, analizuje ruchy itp jest to na stronie producenta opisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 tez jestem na etapie zakupu tv lcd i z tego co wyczytałem, to panasonic nie pokazuje 2 razy tej samej klatki, ale sam tworzy kaltkę pośrednią, analizuje ruchy itp jest to na stronie producenta opisane To raczej kazdy tak ma... Przynajmniej nie najnowsza funkcja w Braviach-MotionFlow rowniez tworzy polklatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Przeanalizowałem jeszcze kilka tematów o tej technologii i jestem już niemal stuprocentowo pewien, że wybiorę albo LC-37XL8 (Sharp AQUOS) albo TX-37LZD85 (Panasonic VIERA). Aktualnie bardziej skłaniam się ku Vierze ze względu na bardziej soczyste kolory i odrobinę ostrzejszy obraz. Czy prócz tego jest w nim jeszcze coś fajnego? :P Czy ktoś miał do czynienia i chciałby się podzielić jakimiś uwagami? Ktoś zna ich dobre i (co może ważniejsze) złe strony? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...