Shenlong Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Wie ktoś dlaczego do 15.09.2008r. sklepy Żabka będą zamykane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Moze powstanie ropucha ? :P A tak serio to tez mnie to intersuje czemu zamykaja. Tez nad tym myslalem ze to jakas kampania reklamowa. Edytowane 13 Września 2008 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Heh, jak to ludzie dają się wkręcić... ;) Jest to kampania reklamowa. Będziemy zamykać żabki, ale nie będą to nasze sklepy – zapewnia Agnieszka Michalak-Lunt, rzeczniczka prasowa spółki. A 15.09 ma pojawić się informacja wyjaśniająca. Kto przy zdrowych zmysłach wydałby tyle pieniędzy na informacje o zamknięciu całej sieci sklepów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Być może to jest kampania reklamowa, ale u mnie w mieście na serio jakieś 3 tygodnie temu zamknęli Żabe i do dzisiaj na drzwiach wisi kartka "nieczynne" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Zamykają z okazji 10sięcio lecia Żabki ;) Wczoraj akurat sklepowa w Żabce to mówiła :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Albo zmienia nazwe by uniknac podatkow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Nie taka Penta zła jaką ją malują ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 hmm, swego czasu jak mieszkalem w Poznaniu, w pobliskiej zabce przez dobre 6 tygodni wisiala karteczka: nieczynne z powodu remontu. Najlepsze jest to, ze tam zadnego remontu nie bylo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Już nie macie o czym rozważać ? ;p Wpiszcie sobie w google.pl zamykamy żabki - macie wszystko wytłumaczone. Swoją drogą - żabka może nieźle beknąć za taki rodzaj kampanii reklamowej - to samo było z Media Markt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Zszokował mnie tytuł posta. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 www.bozabkabylazamknieta.pl/petycja.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Już nie macie o czym rozważać ? ;p Wpiszcie sobie w google.pl zamykamy żabki - macie wszystko wytłumaczone. Swoją drogą - żabka może nieźle beknąć za taki rodzaj kampanii reklamowej - to samo było z Media Markt.a co bylo z media markt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 gadali ze zamykaja zeby ludzie kupywli a potem nagle sie okazalo ze nie , a lud pobiegl do sklepow i oczyscil im polki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Jakoś u mnie we Wrocku nie widziałem by w niedziele okupowali Żabki dzień przed rzekomym zamknięciem. Ogólnie ta sieć sklepów to żadna tam rewelacja prócz tego, że jest otwarta nieco dłużej niż zwykłe sklepy. Tak po za tym to mają wyższe ceny, i ogólnie wybór towaru dość ograniczony. Chleba tam nie kupię po 22, a były takie przypadki, że wracając z pracy musiałem biegać po chleb, bo z rana nic nie zostało. Tam to najczęściej to się chyba piwo kupuje, bo jego ceny nie różnią się zbytnio od tych w zwykłym spożywczaku. Ja obok żabki mam jeszcze delikatesy otwarte do 22:30 , a parę ulic dalej całe TESCO otwarte non-stop 24h, 7 dni w tygodniu ;) Edytowane 16 Września 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) ja co innego z nowej reklamy wywnioskowałem [; to po prostu konkurs z nagrodami pieniężnymi Zamykamy żabki... z kasą http://www.reklamania.pl/reklamania/1,8655...ki__z_kasa.html tak wiem że już wszyscy wiedzą ale piszę na wszelki wypadek, by do samobójstw nie doszło a do żabki wlazłem tylko raz w życiu, gdy w nocy wokół bida a bez popity wyrobić nie szło... to kupiłem jakiś sok w ch... drogi, takie tam ceny mają Edytowane 16 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ja zauważyłem, że maja najtańsze napoje 0.33 typu coca cola itp po 99 groszy. W każdym sklepie są dużo droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 3.60zł za drożdże dałem raz i więcej tam nie poszłem..(5x pytałem czy sie nie pomyliła bo drozdze kosztuja ~1zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 he he ja tam na moja zabke nie narzekam bo piwko maja bardzo bardzo tanio (no dobra moze tylko Zubry) bo butelka 0,5 zubra kosztuje 1,85zl + 0,35zl kaucja, lecha 2,59zl. NO i blisko od miejscowy w ktorej pijemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Żabka to droga sieć sklepików, nie wiem, skąd oni tam biorą ceny. Towar ten sam co wszędzie, a głupi Snickers 1,49, drożdże 3,6, napoje o 30 gr droższe niż wszędzie, podobnie chipsy, paluszki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 To dziwne, bo Pepsi, Coca Cola czy tam Fanta, Sprite itd są tańsze u mnie w Żabce nich w innych sklepach. Browar czasem też opłaca się zakupić w żabce, bo ino tam można dostać zimnego browara ;) Co do batonów to czasami kantują i nabijają droższe ceny niż na plakietkach tłumacząc się, że to promocja była :lol:, a reszta sklepów sprzedaje po cenach jakie są na opakowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) To samo tyczy się fajek... chociaż sam nie palę to spotkałem się z tym jak klientowi próbowali wcisnąć drożej o jakieś 10 groszy niż jest na opakowaniu. Niby nic wielkiego, ale tak grosz do grosza i się uzbiera. Jednak większy szok facet przeżył jak usłyszał nową cene tych fajek 10.45 gr za jakieś 25 sztuk czegoś tam( nie znam się ). Edytowane 19 Września 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Na opakowaniu jest cena sugerowana przez producenta. Sprzedawca nie musi jej przestrzegać. Może narzucić większą marże jak ma taki kaprys. W żabce to 2 razy byłem chyba i jakoś staram się ją omijać szerokim łukiem z powodu cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 No jeśli chodzi o papierosy, to akurat z powodu akcyzy nie można narzucać wyższych cen (niższe owszem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 ludzie chyba troche przesadzacie nie chce nikogo tutaj obrażać ale mam wrażenie ,że 80% ludzi zaopatrza sie w leaderprice`ach (to jeszcze istnieje?) i lidlu.. owszem sam czasem tam kupuje ale niższa cena jest często spowodowana hmm no.. innym smakiem :) - korzystam z Żabek bo jest ich w lodzi centrum pelno;] praktycznie w którą strone bym nie poszedł to jest taki sam odcinek (ze 100 - 150m) do Zabki... ceny moze nie są najniższe ale bez przesady... nie będę szukał czegoś gdzieś w cholerę daleko tylko dlatego żeby było taniej o 30gr :P a co do "zamykamy żabki" miałem nadzieje ,ze będzie "rebranding" ... :) i juz... zamkną "żabki" i zrobią z nich hmm .... "bociany":) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ja zauważyłem, że maja najtańsze napoje 0.33 typu coca cola itp po 99 groszy. W każdym sklepie są dużo droższe.To chyba jakoś lokalnie, bo jak byłem w Szczecinie w Żabce, to były po 1.49.. Choć czasem faktycznie mają promocje i są po 99gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 To fajnie macie :D bo w moich żabkach to zdzierają za puszke 0,33 2,15zł :mur: Ale... i tak tam dosyć często chodzę, bo długo otwarte i praktycznie wszędzie są ;) A np. już cocacola w butelce czy alko ma normalną cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 no wlasnie w tym rzecz - jedno drozsze , drugie tansze - wychodzi ... prawie jak w innym sklepie i ... po co biegac o 50gr?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 no wlasnie w tym rzecz - jedno drozsze , drugie tansze - wychodzi ... prawie jak w innym sklepie i ... po co biegac o 50gr?:)Tylko, ze w Zabce o to "drugie tansze" jest ciezko... za to "jedno drozsze" dostaniesz na pewno ;) W sumie im sie nie dziwie - Zabki sa czesto poupychane gdzies po osiedlach i bocznych uliczkach, ich targetem sa ludzie, ktorym albo nie chce sie lazic gdzies dalej albo nie maja na to czasu. I tak pojda do tej Zabki, wiec mozna z nich zedrzec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Drożdże 3.60zł!? LOL, u mnie pod domem to 50 groszy, w sieci BOMI czasami 30 groszy. Wygląda jak połowa kostki masła czy coś w tym rozmiarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) ludzie chyba troche przesadzacie nie chce nikogo tutaj obrażać ale mam wrażenie ,że 80% ludzi zaopatrza sie w leaderprice`ach (to jeszcze istnieje?) i lidlu.. owszem sam czasem tam kupuje ale niższa cena jest często spowodowana hmm no.. innym smakiem :) - korzystam z Żabek bo jest ich w lodzi centrum pelno;] praktycznie w którą strone bym nie poszedł to jest taki sam odcinek (ze 100 - 150m) do Zabki... ceny moze nie są najniższe ale bez przesady... nie będę szukał czegoś gdzieś w cholerę daleko tylko dlatego żeby było taniej o 30gr :P a co do "zamykamy żabki" miałem nadzieje ,ze będzie "rebranding" ... :) i juz... zamkną "żabki" i zrobią z nich hmm .... "bociany":) hehe a to poza lidershajsami (gdzie mozna normalne towary kupic) i zabkami/tescami/itd nie ma normalnch sklepow osiedlowych? Ja mam sklepik taki (swieze wazywko, alkochol sie znajdzie)/piekarnie/zabke w takim ukladzie niedaleko, i uwierz mi pod zabka z racji otwarcia najczesciej wieczorami spragnieni alkoholu stoja. http://www.grupy.egospodarka.pl/ZABKA,t,36039,8.html Edytowane 28 Września 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...