Skocz do zawartości
scratix

Nagrywarka Spowalnia Cały System!

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki, że odkopuję, ale mam ten sam problem i nie mogę go rozwiązać :/

W BIOSie wszystko na Auto, w Menedżerze urządzeń mam ustawione "DMA jeśli możliwe", a cały czas jest ustawione na PIO :/

Moja płyta główna to Gigabyte P35-DS3L, dysk twardy WD3200AAJS 320GB, a nagrywarka Samsung SH-S202H

Już nie wiem, jak to rozwiązać

post-144444-1229507496_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że odkopuję, ale mam ten sam problem i nie mogę go rozwiązać :/

W BIOSie wszystko na Auto, w Menedżerze urządzeń mam ustawione "DMA jeśli możliwe", a cały czas jest ustawione na PIO :/

Moja płyta główna to Gigabyte P35-DS3L, dysk twardy WD3200AAJS 320GB, a nagrywarka Samsung SH-S202H

Już nie wiem, jak to rozwiązać

post-144444-1229507496_thumb.jpg

Mi kiedyś to sie zdarzało na starym sprzęcie. I zawsze robiłem tak, że odinstalowywałem w menadżer urządzeń cały kanał ide, wyłączałem kompa, odłączałem taśme, włączałem kompa, gdy zainstalował sobie "pusty" kanał to wtedy podłaczałem taśme. i była gitara. Spróbuj - musi pomóc :wink: Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarkę masz na taśmie 80 przewodowej? Jeśli nie to spróbuj na takiej podłączyć.

Z mojego skromnego doświadczenia wychodzi, że dyski od ata66 w zwyż potrafią pracować na taśmie 40 przewodowej w trybie ata33; napędy optyczne ata66 natomiast mają problem z pracą na taśmie 40 przewodowej.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Dejwi, nagrywarka działa, ale teraz padł dźwięk :/

Po prostu zniknęły mi sterowniki Sound Blastera. Reinstalka nie pomogła, pisze "Brak urządzeń audio". W menedżerze urządzeń nic nie pokazuje.

Co teraz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi