scratix Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Gdy nagrywam to nagrywa bardzo wolno a gdy coś instaluje z płytki to tez instaluje się wolno pozatym dzwięk się przycina tak samo jak kursor myszki! Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Zerknij w jakim trybie dziala nagrywarka Obstawialbym PIO ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Właśnie coś działa w PIO tylko nie wiem czy dysk czy nagrywarka, ale nie mogę wymusić DMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Sprobuj pod biosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Jeszcze jak bym wiedział gdzie to jest moje mobo to : DFI Blood Iron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Jaka nagrywarka i dysk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Jaka nagrywarka i dysk?? Nagrywarka LG GSA-H55N a dysk to Seagate ST3500320AS Problem rozwiązany, wystarczyło w biosie wszystko przestawić na Auto i jest magicznie DMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 :] Wiec gitara ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avat Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Sorki, że odkopuję, ale mam ten sam problem i nie mogę go rozwiązać :/ W BIOSie wszystko na Auto, w Menedżerze urządzeń mam ustawione "DMA jeśli możliwe", a cały czas jest ustawione na PIO :/ Moja płyta główna to Gigabyte P35-DS3L, dysk twardy WD3200AAJS 320GB, a nagrywarka Samsung SH-S202H Już nie wiem, jak to rozwiązać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Sorki, że odkopuję, ale mam ten sam problem i nie mogę go rozwiązać :/ W BIOSie wszystko na Auto, w Menedżerze urządzeń mam ustawione "DMA jeśli możliwe", a cały czas jest ustawione na PIO :/ Moja płyta główna to Gigabyte P35-DS3L, dysk twardy WD3200AAJS 320GB, a nagrywarka Samsung SH-S202H Już nie wiem, jak to rozwiązać Mi kiedyś to sie zdarzało na starym sprzęcie. I zawsze robiłem tak, że odinstalowywałem w menadżer urządzeń cały kanał ide, wyłączałem kompa, odłączałem taśme, włączałem kompa, gdy zainstalował sobie "pusty" kanał to wtedy podłaczałem taśme. i była gitara. Spróbuj - musi pomóc :wink: Edytowane 17 Grudnia 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas31573 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 CZEŚĆ też miałem taki problem ale okazało że to wina Systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Nagrywarkę masz na taśmie 80 przewodowej? Jeśli nie to spróbuj na takiej podłączyć. Z mojego skromnego doświadczenia wychodzi, że dyski od ata66 w zwyż potrafią pracować na taśmie 40 przewodowej w trybie ata33; napędy optyczne ata66 natomiast mają problem z pracą na taśmie 40 przewodowej. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avat Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dzięki Dejwi, nagrywarka działa, ale teraz padł dźwięk :/ Po prostu zniknęły mi sterowniki Sound Blastera. Reinstalka nie pomogła, pisze "Brak urządzeń audio". W menedżerze urządzeń nic nie pokazuje. Co teraz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...