Dark_Reaver Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Będe pisał po kawałku tak, że CDN... Dostałem dzisiaj tą płyte i kupiłem też nowe pamięci (patrioty 2x2 800MHZ Cl4 LLK). Komp nawet bez o/c się poprostu wyłącza :/ co bym nie robił... bios wgrałem F7f czyli najnowszy. Jaka może być przyczyna tego wyłączania się? :/ ps. da się jakoś zwiększyc napięcie dla pamięci? bo 2,175 mnie nie zadowala :P Edytowane 13 Września 2008 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) moze ci zasiłka nie wyrabia :] ew kupiłeś jakąś po-serwisową :P - która nigdy w serwisie nie była :] bo "działała" Edytowane 13 Września 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Widzę że masz same problemy z tymi płytami pod AM2+ :> najpierw AX78, potem MSI i teraz Gigabyte :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Fatum... wszystko działa pieknie! ale ramy są na 667CL5 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 ja bym stawiał na zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Fatum... wszystko działa pieknie! ale ramy są na 667CL5 :/Tzn nie możesz dać wyżej czy nie wstają ponad 667 CL5 ? Ja też z gigabyte miałem problemy z pamięciami :/ Może masz zły dzielnik ? Pamięci na AM2 mają swoje fanaberie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 na 800 startowało wszystko i działalo ale krótko :D na 667 Cl5 działało niby dobrze ale też się wylączał komp... teraz włozyłem goodramy 667 i działa jak złoto. Tak czy owak kupca już na tą płyte mam, zdecydowałem, że przechodze na intela mam gdzieś ciąglą zabawe z AM2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 co nie znaczy ze Intel bedzie mniej problematyczny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 zdecydowałem, że przechodze na intela mam gdzieś ciąglą zabawe z AM2...Dobrze się zastanów :rolleyes: Ja z AM2 nie mam problemów nie wiem dlaczego Ty z każdą płytą coś heh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 taka moja dola :D teraz kupie płyte na intela i też będe miał problemy ^^ planuje kupno 975x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 ja bym raczej obstawiał mega słaby kontroler pamięci DDR2 w procu, który nie radzi sobie z 2x2GB ramu. Skrajny przypadek ale i tak może być i co najgorsze nie przeskoczysz tego. Pamięci oczywiscie 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Tak pamięci na T2, o tym, że kontroler tego nie ciągnie to akurat nie pomyślałem... lipa z tym wszystkim jest i już... narazie po wielu bólach zamówiłem wczoraj wieczorem asusa p5w dh dlx nie miałem nawet za bardzo alternatywy dla niej bo niestety ale opinia o tym, że p5b (cała rodzina) lubi padać mnie za bardzo przeraziła... tak czy owak jeśli te patrioty nie będą działać jak trzeba na tym asusie to je sprzedam w cholere i kupie inne...strace na tym owszem ale będe miał spokój :) W sumie temat można zamknąc bo Gigusia będe miał jeszcze pewnie przez jakieś 24h u siebie... aktualnie siedze na nim i semrpronie 2800+ i jak miał 8x200 tak teraz ma 8x333 na 1,425V i nie zgłasza sprzeciwu ^^ na 350 też działał ale pamięci nie wyrabiają... 2x256mb kingmax 533+goodram 512mb 667... aktualnie nie mam innych :( po za patriotami oczywiście... procek tak ładnie lata, a ja nie mam jak z niego wydusić wszystkiego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 sprawdź zasilacz bo on może momentami nie wyrabiać - ma się to duzo do kręcenia jak podaje kiepski prąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 zasilacz trzyma napięcia dobrze... ram nie zjada 50W czy więcej żeby miało to jakiś wpływ... na innych ramach działą wszystko dobrze tylko nie an tych czyli to napewno nie zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ja parę dni temu składałem kumplowi kompa na tym mobo i tak samo były jazdy z ramem ,słabe oc, ale wykapowałem i 2 alphy w biosie zwiększyłem i jest ok oc i stabilne, jak będę w domu to zobaczę co to było to podam. Czasy ustawiałem 5,5,5,15,25, 2t i te dwie alphy i jak ręką odjął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) zamontowałem patriota i poluzowałem go tak, że zaraz dostanie rozwolnienia... niby narazie działa ale zobaczymy jak to będzie... jutro rano wysyłam procek więc musze mieć pewność... jak się uda to pobłogosławić i katować aż będzie conajmniej 3Ghz czyli HTT 375 narazie max 360 wyciągnołem EDIT Po przestawieniu alf tak jak mówił Virus patrioty są stabilne niestety z nimi na pokładzie procek kończy się przy HTT280... Edytowane 17 Września 2008 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 5-5-5-15-25 2T Write Recorvery Time (twr) = 6 Read To Prechage Delay (trtp) = 3 i dl wszystkich banków ramu 127.5 jak masz kostki 1 gb lub 195 jak masz po 2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Za późno niestety :P płyta pojechała w świat, a ja już siedze na intelu :D puki co tylko PD 805 (20x133) ale zawsze to coś... wgrałem nowy bios i jest git moge montować co tylko chce na pokład :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Odkopie temat tej płyty. Kumpel składa budżetowy kompik i mam zamiar na GA-MA770 DS3 wrzucić X2 5200+. Nie bedzie na tym zestawie OC (a jeśli nawet to tylko delikatne). I mam pytania. Czy GoodRamy 800MHz współpracują z tą płytą dobrze? Czy na tych płytach jest i działa automatyczna regulacja prędkości wentylatora procesora? Może śmieszne pytanie ale z Gigabytem nie miałem jeszcze do czynienia. Czy w ogóle warto pakować sie w tą płytę? Cena jest zachęcająca, a wodotrysków nie potrzeba. Edytowane 23 Listopada 2008 przez Miszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 GoodRamy działają prawie na wszystkim :wink: A aut. regulacja wentylatora to standard,najgorsze shity to mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Prawie robi wielką róznicę, ale przyjmijmy że kostki z Wilka pójdą bez problemu. Czy ktoś, kto posiada taką płytę może podzielić sie wrażeniami z jej użytkowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Wszystko zależy od dobrego doboru pozostałych podzespołów. Ja wcześniej miałem zwykłe ddr-y 800 kingstony i spoko działały. W prawdzie mam nieco wyższy model, ale jestem przekonany że płyta jest spoko. Edytowane 24 Listopada 2008 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Dla mnie Gigabyte to przede wszystkim dlugie wsparcie (nowe BIOSy, ktore czesto duuuzo wnosza), a co do samej plyty u mnie Athlon 4000+ kreci sie z 2100 na ok 2750. Opcji sporo, a mimo to w BIOSie latwo sie polapac. Rozmieszczenie na plycie jest ok, aczkolwiek FDD jest w zlym miejscu... Polecam Arctic Freezer jako chlodzenie, idealnie wpasowuje sie chlodzac przy okazji pamiatki... Strasznie grzeje sie radiator na mostku, ale u mnie smiga to juz dluuugi czas na OC i nie wplywa na stabilnosc... Jak ktos nie jest maniakiem audio, to dzwiekoweczka takze daje rade :) Mysle, ze do budzetowki dobry zakup (ja dostalem w ramach gwarancji za upalony dzwiek na starej plycie) Edytowane 29 Listopada 2008 przez Bujakashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...