simivar Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Witam! Dziś obok systemu Windows zainstalowałem Linuxa openSUSE 11.0. Wszystko działało dobrze, lecz po pierwszym uruchomieniu wyświetla się tylko czarny ekran. Gdy wcisnę ctrl + alt + f1 wyświetla się konsola.. Co robić? @EDIT: Mam karte graficzną Galaxy 8800 GT 512mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 pokaż xorg.conf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simivar Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 pokaż xorg.conf A skąd go mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ? Jak go zobaczyć ? XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Zobaczyć można np tak w konsoli less /etc/X11/xorg.conf A wrzucić na forum... no cóż odpalasz jakieś livecd z przeglądarką. Montujesz partycję na której jest xorg.conf i to prawie wszystko, EDIT: Pokaż też logi xorg (plik /var/log/Xorg.0.log). Edytowane 14 Września 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...