evocati Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Witam Z powodu coraz częstszych chwilowych zanikow proadu, musze kupic UPSa do domu. Zasilac ma Monitor (55W) + komputer (400W) + router Linksys WAG200G + ew. telefon stacjonarny. Sprzet taki jak w sigu Prosze o pomoc w doborze, dobrze by bylo gdyby wytrzymal te 5 - 10 minut na baterii. Dodatkowym plusem bedzie czarny kolor obudowy ^^ Z gory dzieki za pomoc Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2008 przez evocati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Ktokolwiek moze pomoc ? tyle odwiedzin a nikt nie odpisal a nie mam pojecia gdzie indziej moge zasiegnac pomocy w wyborze UPSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 zaraz zostanę zjechany pewnie.... kupiłem EVER ECO 500 CDS.musiałem zmienic zasilacz na taki z pasywnym PFC.miałem szefa kupiłem modecoma mc 400.w sumie jedno i drugie to nic specjalnego...ale po wyłączeniu prądu pozwala na normalne zamknięcie systemu.mam go prawie rok czasu i kilkanaście razy pomógł zamknąć normalnie system.z tym że do niego musi być zasilacz z pasywnym PFC.na pewno lepszą firmą niż Ever jest APC,tylko te ceny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Czy zasilacz z Pasywnym PFC bedzie dobrze dzialal z UPSem z sinusoida na baterii ? Bo jesli tak to bede szukal takiego z sinusodia zeby w razi wymiany zasilacza nie musiec wymieniac UPSa. Teraz tylko jaka moc UPSa ma byc do mojego sprzetu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 tu właśnie jest problem.ever podobno ma sinus na aku ale szef z aktywnym pfc powodował w nim zwarcie.jak masz więcej kasy to szukaj coś z oferty APC,na forum znajdziesz kilka tematów na ich temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Przeczytalem Poszukalem po APC i wszystko jest bez sinusa na baterii :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 no to zostaje Ci kupić jakiś ups i jeśli nie będzie działał z Twoim zasilaczem to zmienić zasilacz tak jak ja to zrobiłem.a może ktoś jeszcze coś podpowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zasilac ma Monitor (55W) + komputer (400W) + router Linksys WAG200G + ew. telefon stacjonarny. Teraz tylko jaka moc UPSa ma byc do mojego sprzetu ?Realnie komp zmieści się w 200-250W, wliczając sprawnośc zasilacza. Router i telefon to max 5W. Monitor też nie ciągnie 55W, tylko mniej, więc razem będzie jakieś 250-300W, czyli 400-500VA. Poszukalem po APC i wszystko jest bez sinusa na baterii :/Jedni się chwalą, że 'mają sinusa', inni piszą "przybliżona sinusoida", bo szanują klienta, dbają o reputację albo boją się procesów ;) Nie ma UPS-ów z prawdziwą sinusoidą. neEver buy Ever... :D (to moje prywatne zdanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...