ironman Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Witam, poszukuje cichego zasilacza o mocy powyżej 400W z mocną linią 12v. Zależy mi na ciszy. mam do wydania max 250 zł na ten cel. Wiem ze jest to niedużo. Poczytałem nieco na forum i na razie moim faworytem jest PENTAGRAM CAV-500-A12S. Czytałem też recenzje 620 wyszło że cicha, mam nadzieje że 500tka również. Teraz pytanie, czy znajdę lepszy zasilacz w podanych widełkach cenowych , który zapewni cisze? ( fanswap w nowym zasilaczu odpada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 http://www.allegro.pl/item422135391_zasila...n_box_nowy.html i grosik do skarbonki zostanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Polecam Corsair CMPSU HX-520W. Także cichutki jest i dobrze trzyma napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Ja mam do wydania 200zł z przesyłką na zasilacz, i biorę pod uwagę PENTAGRAM CAV-500-A12S czy ten http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...7,cpsrc,nokaut/ ? Który będzie lepszy i cichszy ? czy te zasilacze wytrzymają 2xHD4850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Witam, poszukuje cichego zasilacza o mocy powyżej 400W z mocną linią 12v. Zależy mi na ciszy. mam do wydania max 250 zł na ten cel. Wiem ze jest to niedużo. Poczytałem nieco na forum i na razie moim faworytem jest PENTAGRAM CAV-500-A12S. Czytałem też recenzje 620 wyszło że cicha, mam nadzieje że 500tka również. Teraz pytanie, czy znajdę lepszy zasilacz w podanych widełkach cenowych , który zapewni cisze? ( fanswap w nowym zasilaczu odpada) http://zenfist.pl/enermax-pro82-epr425awt-...25w-p-2096.html Będziesz zadowolony, cichszego zasilacza jeszcze nie słyszałem. Obroty cały czas ok. 600 rpm. Nie wzrastają podczas obciążenia. Mocna "dwunastka" - 33A - 396W. (obudowa jak w sigu - chieftec BX) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 już miałem kupic enermaxa, ale doczytałem o ilości wtyczek sata. Tylko 3, to za mało jak na mojego kompa. Nie mam kasy żeby dopłacić do wersji 525w. Czy znajdzie się coś innego w tej cenie , równie cichego z większa ilością wtyczek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 już miałem kupic enermaxa, ale doczytałem o ilości wtyczek sata. Tylko 3, to za mało jak na mojego kompa. Nie mam kasy żeby dopłacić do wersji 525w. Czy znajdzie się coś innego w tej cenie , równie cichego z większa ilością wtyczek ? OMG :blink: kup/zrób przejsciowki to bedziesz miał i 30 wtyczek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 http://zenfist.pl/enermax-pro82-epr425awt-...25w-p-2096.html Będziesz zadowolony, cichszego zasilacza jeszcze nie słyszałem Nie miałeś do czynienia z Corsair 520W :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Ja mam 450W corsaira i jest bardzo cichy, wiec polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Mam od dwóch miesięcy Pentagrama CAV-500-A12S i co moge o nim powiedzieć to jednym słowem SUPER. Bardzo cichy, dobrze trzyma napięcia, świetnie wykonany. A czy pociągnie dwa Radki 4850? Pewnie tak bo linię +12V można w sumie obciażyć mocą 432W. W cenie poniżej 200 zł trudno dostać coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 zobacz tego.....jest to nowa seria SilverPower robiona przez Seasonica....na zagranicznych forach pisza ze jest to jeden z najcichszych i najlepszych zasilaczy na dzien dzisiejszy 3097408[/snapback] Witam, poszukuje cichego zasilacza o mocy powyżej 400W z mocną linią 12v. Zależy mi na ciszy. mam do wydania max 250 zł na ten cel. Wiem ze jest to niedużo. Poczytałem nieco na forum i na razie moim faworytem jest PENTAGRAM CAV-500-A12S. Czytałem też recenzje 620 wyszło że cicha, mam nadzieje że 500tka również. Teraz pytanie, czy znajdę lepszy zasilacz w podanych widełkach cenowych , który zapewni cisze? ( fanswap w nowym zasilaczu odpada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 zobacz tego.....jest to nowa seria SilverPower robiona przez Seasonica....na zagranicznych forach pisza ze jest to jeden z najcichszych i najlepszych zasilaczy na dzien dzisiejszy http://www.pc-tuning.pl/Silver+Power+SPSS5...+Kong_p916.html Linia 12V bez szału <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Nie miałeś do czynienia z Corsair 520W :lol2: czesc, wlasnie jeesem po awarii mojego tacensa valeo smart i o ile zdolaja go naprawic (bo gware strcilem przy fun swapie) to nie bedzie problemu ale jezeli nie to bede zmuszony kupic cos "bezglosniego". Bezglosnego czyli nie slyszalnego, mam wc w kompie i zasilacz mus byc nieslyszalny. Dlatego chcaiłbym Ciebie zapytac o doswiadczenia z ta zasilka i cos wiecej o jego wiatraku i jego glosnosci. dzieki, qauczuq Edytowane 23 Września 2008 przez QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Nie miałeś do czynienia z Corsair 520W :lol2: Faktycznie, nie miałem. Ale nie wydaje mi się żeby ten Twój corsair był cichszy od enerka (przynajmniej od modelu pro 82+) A wiesz dlaczego ? Ze względu chociaż na mniejszą moc enerka vs Twój corsair. Sprawność enermax też ma wyższą. Poza tym jest to nowocześniejsza konstrukcja niż paroletni corsair. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Spokojnie, nie nerwowo. Miałem taką sytuację: odpaliłem kompa i zacząłem grzebać w budzie. Przestraszyłem się, że wiatrak nie chodzi w moim zasilaczu - było za cicho - przystawiłem ucho i nic nie usłyszałem. Wziąłem latarkę i poświeciłem w zasiłkę. Okazało się, że wiatrak się kręcił, ale był niesłyszalny ;). Co do zasilacza: Corsair 520W nie jest paroletnią konstrukcją - Corsair wypuścił te zasiłki dopiero w zeszłym roku. Co do bebechów - pisano wielokrotnie, że ma bebechy Seasonica. Bebechy może i są paruletnią konstrukcją - tego to już nie wiem, ale sam model zasilki ma rok. Co więcej nie zauważyłem żeby wiatrak przyspieszał nawet w stresie - zasilka jest ciapła, ale niesłyszalna. <eot> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ale ja jestem spokojny :) pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Enermax Pro82+525W będzie cichy w stresie przy tym zestawie? Czy jest potrzeba kupna wersji 625W??? E8400@4ghz HD4870 2x2GB Asus Maximus II formula Samsung F1 640gb Edytowane 24 Września 2008 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (...) Poza tym jest to nowocześniejsza konstrukcja niż paroletni corsair. No właśnie poruszyłeś ciekawą kwestię :wink: Swego czasu (kiedy to Corsair pojawił się na rynku czyli ok. 2 lata temu) nasz guru wieszał psy na nim za jakość wykonania i przestarzałą (już wtenczas) konstrukcję (jakaś oszukana dwunastka czy coś :wink: ). Minęły dwa lata, konkurencja poszła do przodu, a w sumie Corsair poza mocniejszymi modelami w przedziale ok. 0,5kW ma dalej model HX520 :D Ważne pytanie, jak zasilacz wypada na dzień dzisiejszy w starciu z przeciwnikami znacznie przewyższającymi go pod względem nowoczesności konstrukcji i jakości wykonania? Odpowiedź może przynieść ten oto test :wink: http://www.hardware.fr/articles/730-1/comp...modulaires.html Sprawa wygląda tak, że jak chcesz zasilacz bardzo cichy to musisz wybierać pomiędzy HX520/620 lub nowymi Enermaxami (Modu lub Pro). Konstrukcje te zapewnią najniższy poziom hałasu i nawet Enermax może okazać się nieco cichszy :D Tutaj porównanie kilku zasilaczy pod względem ilości wydzielanych dB http://www.silentpcreview.com/article806-page6.html :wink: Osobiście wybrałbym Enermaxa, chociaż jest droższy od Corsaira :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Co do cichych zasilaczy to uważam że najcichsze są Antec NeoPower , dodatkowo są w przystępnych cenach porażają stabilnością napięć i jakością wykonania ... dodatkowo posiadają wiatrak 80mm co przy obudowach w których zasilacz jest na dole stanowi ogromną zaletę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Enermax Pro82+525W będzie cichy w stresie przy tym zestawie? Czy jest potrzeba kupna wersji 625W??? E8400@4ghz HD4870 2x2GB Asus Maximus II formula Samsung F1 640gb Jak dolozysz drugiego HD4870 i pare dyskow wskoczy na 800RPM Powyzszy zestaw bedzie ciagnal ~250W wiec wentylator krecil bedzie sie z predkoscia 450-600RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Wiec tak, kupiłem pentagrama, i szybko sprzedałem. Kupiłem enermaxa, wszystko fajnie dopóki nie wyciszyłem dysku. Teraz słyszalny i najbardziej hałasujący jest właśnie enermax;/ Jak go wyciszyć? jeśli fanswap to na co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 a jakiej mocy masz enermaxa i przy jakiej konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Miałem Cosarza HX520W i teraz mam Enermaxa modu82+ 625W - śmiem twierdzić,że Cosarz był cichszy .Jedyny problem jaki z nim miałem to to,że cewki ćwierkały w menu gier i smarków (częsta przypadłość tych zsiłek, również modelu 620W) - było to bardzo uciążliwe. Plusem Enarmaxa Modu 82+ jest zgodne z obecnymi standardami okablowanie - tj wtyczki PCIEx8, natomiast Cosarz miał za to lepsze wg mnie kable (płaskie) , co umożliwiało lepsze rozłożenie ich w obudowie i nie było bałaganu. Jeśli chodzi o stabilność to obydwa zasilacze są porównywalne - stabilne jak skała ;) Edytowane 8 Listopada 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 enermax pro 425 , config raczej nie powinien być obciążeniem bo jest to e7200, 2gb ramu, gf 7600gt, 1 dysk f1 320gb i 1 napęd dvd rw. Nic nie kręcone. Śmiem twierdzić ze kiedy zasilacz do mnie dotarł był cichszy, a ostatnio sie rozhulał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...