rrad92 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Witam. Mam problem. Posiadam notebooka HP dv5-1020ew ( http://www.magicznaplaneta.pl/dzial/komput...&prod=71538 ) i głośniki 5.1 Creative T6100. Czy jest możliwosc podlaczenia tego zestawu? Podlaczajac wg schematu nie dziala centralny glosnik, ew. dwa tylne. Nie znam sie na tym i prosze o wyrozumialosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Patrzyles czy w jakims panelu audio nie ma do ustawienia konfiguracji glosnikow? W sensie czy to ma byc 2.0, 2.1, 5.1 itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrad92 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Tak, patrzyłem i kompletnie nic nie ma. Jedyna opcja to 'podwójne głośniki i słuchawki' czy coś w tym stylu. Chce miec dźwięk w 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Normalne, że nie działa, bo z głośników masz trzy kable (Front, Rear, Cent+Sub) a w laptopie masz tylko dwa gniazda, trzecie jest na mikrofon zewnętrzny. Mam T6060 i dv5-1002 i też mam ten problem. jedynym rozwiązaniem wydaje się być dokupienie zewn. karty do 5.1 ewentualnie 7.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 2 gniazda audio-OUT ? czy 1x Out 1xIN 1xMIC ? ;] jak są 2 OUT to podłaczasz front i rear - centralny + sub wytworzy się automatycznie z frontów w samym wzmacniaczu :] oczywiscie o ile ten lapek ma 4.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Trzy gniazda: microphone in i dwa headphone/audio out I z tego co się orientuję to dzwiękówka nie obsłuży 4.0, tylko stereo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 99% Lapkow (nie mowimy o lapkach po 2000euro+) ma standardowo karte 2 kanalowa (czyli glosniki podczepiasz pod Jacka od sluchawek) max to co mozesz podczepic to 2.1 lub zcasami 4.1 i bedzie emulacja stereo na 4 glosniki. 5.1 musi byc juz obslugiwane przez chip o standardzie 5.1. Mozesz skorzystac z karty zewnetrznej na USB creativa - mam takowa i dziala ok (przy zegarach 1.8Ghz + nie odczuwa sie obciazenia systemu i USB juz tak nie zwalnia przy kopiowaniu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości laptopy na 5.1 będą powszechniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...