Skocz do zawartości
daemonaray

Jaki Telewizor Lcd 32"?

Rekomendowane odpowiedzi

@ daemonaray, pozwolisz, że podepne sie pod temat?

Także szukam (dokładniej to moi rodzice szukają) telewizora LCD 32" full HD w cenie do 2500 zł.

Ważne by telewizor miał podgląd (PiP).

Podobają im sie Samsungi: LE32A553 (~2000 zł) i LE32A551 (~1900 zł), są one warte uwagi czy polecacie coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem już TOSHIBE XV500 P G. Po około tygodniu użytkowania na razie wszystko ok, i mogę polecić :) Cena za jakość przekonała mnie do tego TV :) 3049 zł za 42", FullHD, 25000:1, 5 ms.

Edytowane przez daemonaray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem i ostatecznie mam SHARP'a LC-32X20E. Jest to telewizor FULL HD, więc na co dzień - dzięki kabelkowi DVI-HDMI - pracuje z kompem jako monitor w rozdziałce 1280x1024. Do filmów przełączam na FULL HD. Według mnie to optymalny kompromis łączący zalety TV z zaletami PC. Jestem bardzo zadowolony, choć oczywiście są pewne wady (np. zbyt jaskrawa czerwień na kolorowych tłach)

Edytowane przez Sowet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Jest HD ready=:)

Moglby ktos polecic jeszcze jakis TV LCD ktory bedzie pracowal jako monitor do kompa, max 32 cale, full HD.

Juz nie raz o tym bylo z odleglosci zalecanej przy 32 calach nie odroznisz full hd od hd ready, czy wiec hd ready wchodzi w gre? No i do ilu $?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie raz o tym bylo z odleglosci zalecanej przy 32 calach nie odroznisz full hd od hd ready, czy wiec hd ready wchodzi w gre? No i do ilu $?

Ma byc przeznaczony jako monitor do kompa wiec odczuje roznice. ;]

Dosyc dobre noty zbiera Samsung 32a656.

A tutaj topic o nim na konkurencyjnym forum ---> http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=381520 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam, tę TOSHIBE XV500 P G którą zakupiłem jest również w wersji 32" niestety cena nie wiele mniejsza. Jeżeli chodzi o SONY to słyszałem (głowy nie dam) że biorą matryce od SAMSUNGA, niestety firma się ceni i LCD od SONY z podobnymi parametrami co dobry SAMSUNG i TOSHIBA jest o wiele droższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam, tę TOSHIBE XV500 P G którą zakupiłem jest również w wersji 32" niestety cena nie wiele mniejsza. Jeżeli chodzi o SONY to słyszałem (głowy nie dam) że biorą matryce od SAMSUNGA

To dobrze ze nie dales glowy :)

S-LCD to spółka Samsunga i Sony, w której to samsung ma 51% udziałów a Sony 49%. W TVLCD obu firm montowane są wlasnie panele S-LCD a wyjątkiem są wyłącznie modele o przekątnej 37 cali z uwagi na fakt że S-LCD nie robi matryc w tym rozmiarze. W tych modelach obie firmy montują panele AMVA lub PMVA od firmy AUO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi