7xfd Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Serdecznie Witam Z początku chcialbym podkreslic iz jestesm calkowicie zielony jezeli chodzi o sprawy sieci (tymbardziej bezprzewodowej). Posiadam router Linksys WRT54G/GS/GL z wgranym Tomato w Wersji 1.11. Kiedys przyszedl kolega informatyk i skonfigurowal mi to na 2 komputery, teraz niestety wyjechal i niema mi kto tego zrobic. A wogóle czego? - no wlasnie, kupilem sobie 3 komputer a do niego oprogramowanie M$ vista (premium) i za nic w swiecie niemoge tego skonfigurowac :((. Prosze o pomoc. podam moze kilka info (skopiowanych z tomato) : WiFi Adres MAC 00:00:50:00:FD:85 Tryb WiFi Access Point B/G tryb Obydwa B+G Model radia BCM2050 Radio Włączono SSID linksys Zabezpieczenie - Kanał 5 - 2.432 GHz Wiecej niewiem co podac. :P Prosze o szybka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Pewnie masz włączone filtrowanie po MAC adresach kart sieciowych. Dodaj (wpisz ręcznie) MAC sieciówki nowego komputera do routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7xfd Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Zaraz sprubuje aczkolwiek niewiem jak to zrobic (skat mam ORT: ORT: wziąć ten adres ?) i mam to wpisac w Podstawy/statyczny dhcp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Basic -> Wireless Filter -> i po prawej będziesz miał okienka do wpisania MAC adresu nowego komputera. Wszystko oczywiście jeśli chcesz korzystać przy połączeniu Wi - Fi. Uzyskiwanie adresu MAC (nowego komputera) ; START - URUCHOM Wpisz: ipconfig/all albo inaczej : wystarczy w uruchom wpisać CMD a potem GETMAC Edytowane 15 Września 2008 przez seamenpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7xfd Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) niepomoglo :( A nie3eba czegos zresetowac lub cos ? PS. jedno mnie zastanawia w liscie urzadzen niema tego adresu mac Dalem save Edytowane 15 Września 2008 przez 7xfd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 po wpisaniu trzeba dać Save (na dole masz przycisk) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7xfd Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 O lol Zrobilem :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) WIELKIE DZIEKI :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...