djtomas Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Witam! Do tej pory zamawiałem w necie pojedyncze cześci do kompa. Ostatnio musiałem zamówić praktycznie całego kompa w jednym sklepie (monitor i drukarke też). Jak to jest z pudełkami? Czy za te 15zł co biorą za usługę kurierską to będą wysłane wszystkie części w oddzielnych pudełkach? Objętość byłaby dość spora :E Monitor, drukarka, obudowa, płyta, karta graficzna itp. Troche to zajmuje. Wiem że nie trzeba oryginalnego pudełka aby rościć gwarancję, ale chciałbym je mieć. Jeszcze raczej nie wysłali mi części to napiszę do sklepu, żeby dali wszystko w pudłach :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) mi przysylali zawsze wsio w oddzielnych pudlach. Edytowane 15 Września 2008 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Akurat w tym przypadku nie liczy się objętość a masa paczki . Obecnie najwięcej miejsca zajmują drukarka , buda i monitor LCD , CRT to już dziś przeżytek do dostania praktycznie tylk oz drugiej ręki . Wysyłają wszystko w pudełku bo muszą , chyba że każesz im złożyć kompa i przetestować , to wtedy pudełek może nie być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Zamawiałem kilka razy - dostaniesz wszystko. Bynajmniej w agito, arche, esc wszystko pakują do wielkiego pudła. A w agito, żeby było śmiesznie heh :D pakują na maca bezpiecznie. nie było mnie w domu i domownicy paczkę odebrali, jak wróciłem z pracy i zobaczyłem 4 wielkie pudła to nie wiedziałem czy się śmiać czy co :) A w środku wszystko obłożone trocinami, tekturami, nawet kawałki desek były, ja nie wiem jak coś takiego można używać do pakowania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 na wszelki wypadek jeszcze napisze im maila, żeby wszystko było oddzielnie już nie mogę się doczekać rozpakowywania tych pudeł :D a zamówiłem w esc.pl bo akurat mieli to co chciałem i w dość dobrej cenie POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Rozmiarami paczek raczej bym się nie przejmował ...oni mają podpisane umowy z kurierami więc płacą grosze 3 razy zamawiałem już duży telewizor i 2 kompy w agito - wszystko w osobnych kartonach [telewizor był tylko w jednym :lol: :D] w razie gwarancji pakujesz dany towar do oryginalnego pudła i dzwonisz do kuriera -agito pokrywa wszelkie koszta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 wkładają wszystko to większych pudelek, okładają i zawijają w folie i takie tam, ogólnie org. pudelka będziesz mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Akurat w tym przypadku nie liczy się objętość a masa paczki .No nie tak do końca. Są pewne gabaryty max dla pojedynczej paczki. Jeśli zamówienie je przekracza to przychodzi w kilku pudłach. Np. w DHL przesyłki do 31,5kg długość pojedynczego wymiaru max 2m, a suma wszystkich wymiarów to 3m (dług. + szer. + wys.). Potwierdzam przedmówców. Każdy element kompa przychodzi osobno w (Agito, Komputronik). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Potwierdzam, apollo i sirius tak samo robią. Fajnie dostać paczke w której jest obudowa + cała reszta pudeł ze sprzętem... i ta radość, święta panie! Święta! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...