hyper_2002 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Witam ! Sprawa dotyczy kolumn 2.0 . Domyślam się że najlepiej centralnie po bokach skąd będzie dokonywany odsłuch. Jednak u mnie zbyt wiele miejsca nie ma... Zamieszczam niżej zdjęcie pokoju, planuje kupno jakiś kolumn typu Solo7c/6c/5c nie wiem jedynie czy jest sens mając "takie biurko" . Czy głośniki mogą stać za mną a nie przede mną ?? :/ (pokój ~12m2) Poradźcie coś... :unsure: Dz. Edytowane 15 Września 2008 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Nie ma sensu kupować 7c - od tego zacznijmy ... max 6c Kolumny rozstawiasz symetrycznie więc jedna max po lewej a druga (prawa) dla zachowania symetrycznosci nie będzie mogła być na skraju tylko bliżej środka. Mam nadzieję że wiesz o czym rozmawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 moim zdaniem bedzie kaszana niewazne jak je poustawia. chyba ze jakis sensowny "wallmount" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Wg mnie kup dobre 2.1 i ustaw je na rogach biurka i skieruj na siebie. Suba eksperymentalnie rozmieść. O większej liczbie głośników zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 dobre 2.1 czyli ?? Myślałem żeby 2.0 jakieś kolumny, i może jedną w rogu biurka, a drugą tu gdzie stoi sub (tylko na jakiejs nodze , żeby był na równi z tym drugim) :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) to w sumie jedyne twoje wyjscie, ale jedna kolumna na biurku, druga na standzie... cos moze byc nie tak. Jakbys sie zdecydowal to Solo6c to jest max na rozmiary tego pokoju i rozstawienie. Edytowane 15 Września 2008 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 A jakiś zestaw 2.1 , tak jak kolega wyżej radził ?? :unsure: satelity obok monitora i sub na dole ?? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 dobre 2.1 czyli ??Np. Logitech Z-2300 (z THX). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Pokoik jest wąski - więc 6C mogą stać za blisko siebie (biorąc pod uwagę fakt, że nie mogą być przyklejony bokiem do ściany). Tu jak wyżej zasugerowano - celowałbym w 2.1, siakieś Logi Z-3E: http://www.camino.pl/opis.php3?ID=11246 czy ew: http://www.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C8410667 Chyba, że kombinować na siłę z 4C: http://infosoft.pl/product.php?id=112395&categorie=289 Owszem - takie 2.1 to nie będzie 6C - ale w złych warunkach nie pokażą pełni możliwości - a wtedy można być wściekłym na siebie z racji wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlexTheWind Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Np. Logitech Z-2300 (z THX). Przereklamowane to raz, dwa to, że nie ma głośników z THX, bo THX dotyczy pomieszczenia, a nie kolumn. To taki chwyt marketingowy niestety jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Przereklamowane to raz,Słyszałem- grają fajnie. Co to znaczy przereklamowane? dwa to, że nie ma głośników z THX, bo THX dotyczy pomieszczenia, a nie kolumn. Certyfikacji podlega zarówno sam sprzęt, jak i np. kompleksowe instalacje dźwiękowe. Nadanie urządzeniu znaku THX nie jest równoznaczne z jego idealną reprodukcją w każdych warunkach, a jest jedynie podstawą przy tworzeniu z szeregu takich urządzeń systemu, który będzie podlegał wymogom THX. W przypadku np. sali kinowej rygorystyczne wymogi dotyczą m.in. wymiarów pomieszczenia, jego właściwości akustycznych, typu i umiejscowienia systemów odsłuchowych i projekcyjnych. Pomiary przeprowadzane są przez specjalistów z THX Ltd.; licencja jest nadawana jeśli ww. parametry mieszczą się w ustalonych odgórnie normach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Co do tych Z-3E to nie wiem czy będzie to aż taka różnica w porównaniu z moimi dotychczasowymi Creativami Itrigue l3500 :/ A co do tych z-2300 to cena taka "średnia" :( . Ciekawe jakby wypadły solo4c , chodzą mi po głowie ale nie wiem czy się sprawdzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 nie bedzie basu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 hm... jak się mają z-3e do z-4e ?? :/ ma ktoś porównanie ? różnica niewielka , z tego co zauważyłem to z4e ma wyjście analogowe i dwukomorowy sub :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Widziałem ostatnio fajne Microlaby 2.1 FC-330. Wygladają bardzo sensownie, satelitki zbudzają zaufanie http://www.microlab.cn/product/speakers/FINECone/330_new.htm Zastanawia mnie tylko cena, bo jest naprawde niska, chyba cos kolo 130zł. Wydaje się ze microlab kiszki by nie wypuścił, ale jak to gra to nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...