Skocz do zawartości
Zbyniek84

Zamieniać Na 450 Wat Tracera Czy Zostawic 350 Fortron Mdn

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu bede mógł zmenić swowego xp 2000+ na dwurdzeniowca intela.

Przy okazji pójdzie do wymiany obudowa i wybór padł na TRACER LUSTER ze względu na wymiary ( bedzie zakładany karakorum wysoki na 15.5) ma 20 cm wiec chłodzenie wejdzie do niej.

W obudowie siedzi zasilacz 450W tracera. Patrząc na parametry w szczególnosci amperaż wychodzi gorzej od mojego obecnego fortrona mdn 350 wat.

Zostawiac starego poczciwego fortrona czy pakowac sie w tracer?

Jedyne co przemawia za tracerem to złaczki na sata bo w tamtym nie ma ale przejsciówka by poradziła na to.

Zalezy mi na ciszy. Obydwa maja 12 cm wiatrak . Jednak ciekaw jestem jak w praktyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kupiłeś już tę obudowę? Jeśli nie to podaj cenę, bo coś czuję że za podobną kasę dostanie się Elite lub Sharkoona...

160 zł z zasilaczem...który nie jest mi potrzebny no ale skoro musze to wezmę.

Wlasnie ogladam te sharkoony sa całkiem ok i za 137 zł mozna juz go miec. Wyjdzie taniej niz tego tracera i bez zbednego zasilacza.

Jezeli mowa o tym :

http://allegro.pl/item431266329_sharkoon_r...y_promocja.html

to jestem za. Wydaje sie przestronniejsza i lepiej wykonana.

No dobra a kto mi teraz zagwarantuje ze wejdzie mi do niej Pentagram karakorum 120?

Edytowane przez Zbyniek84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś, że Tracer ma 20 cm szerokości, więc Karakorum wejdzie, a już w podawane wymiary Sharkoona nie wierzysz? :rolleyes: Powinien wejść, poszukaj w wyszukiwarce forum, pewnie ktoś ma i sharkoona i Karakorum.

Możesz jeszcze się zainteresować CM Elite. Obie te obudowy przewyższają co najmniej o klasę jakiegoś Tracera.

Edytowane przez cezar1125

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa składam w viscie u mnie w zamościu. A tam maja tracera wiec jakby nie pasował karakorum to biore inna, a tego sharkoona czy inna obudowe to musze zamawiac ze sklepów internetowych. Tu sie kończy elastycznosc typu nie pasuje wymieniam. Pzzyznam ze nie zalezy mi na wygladzie tak bardzo chce miec szeroką i przewiewna bude :wink:

Kurde chyba jednak bede zamawiał tego sharkoona wyglada o niebo lepiej i taki jest przestronny.

Jak juz kupowac to z głową i cos porzadnego. Teraz tylko szukam info czy mi karakorum wejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do sharka wejdzie każde chłodzenie AC jakie jest obecnie na rynku ;]

nawet 30cm karta graficzna ci wejdzie :] (bo nie ma zwężenia na dyski/fdd :] )

mówie oczywiscie o REBEL9 - innych IMO nie warto brać ... (120zł na allegro)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi