K4JT3K Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Witam Mam możliwość sprzedać swoje części ( AM2 Athlon x2 3800+ Abit KN9) i zamierzam przejść na Intela. Zdecydowałem się na procesor Intel Core 2 Duo E7200 2.53 GHz BOX i pamięć ram A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX. Mam problem z wyborem płyty głównej na którą mam około 300zł. Zastanawiam się pomiędzy: 1. MSI P35 NEO2-FIR, starszy chipset jednak płytka lepiej wyposażona ma np. Firewire, więcej slotów PCI-E. 2. MSI P45 Neo3-FR, nowy chipset, jednak ma 1 slot PCI-E, zaraz pod slotem do karty graficznej na której niestety mam dwuslotowe chłodzenie i nie będę mógł z niego korzystać. Co w przyszłości uniemożliwia mi zakupu np dźwiękówki od Asusa - jednak tutaj nie wiem czy zdecyduję się na x-fi music. Oczywiście będzie OC proca. P35 sprawdzony, jednak mam obawy czy będzie mi od razu wykrywał procka - a nie mam możliwości wsadzenia innego i aktualizacji biosu. Poradźcie coś, dziś lub jutro zamawiam. THX Ps. Na forum PcLab nie widziałem za dużego zainteresowania dlatego prosze teraz Was o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Tu masz coś do poczytania i podejmiesz decyzję : testy płyt MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K4JT3K Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Tu masz coś do poczytania i podejmiesz decyzję : testy płyt MSI Czytałem i chyba rzeczywiście zdecyduję się na nowy chipset martwi mnie tylko ta mała ilość PCI-E 1x, dlatego zastanaiwam się czy nie dopłacić do modelu MSI P45 Neo2-FR, który jest około 50 złotych droższy. Ma lepsze chłodzenie - DrMOS, złącze zasilające 4 pinowe jest obok portów ps/2. Posiada bardzo estetycznie ułożone porty sata i port p-ata, które są obrócone o 90 stopni. Posiada dwa gniazda PCI-E 16x, które mogą pracować w trybie CrossFire 8x. Więc same zalety, brakuje mi tu tylko firewire. Jak myślicie ??? Warto czy lepiej zostać przy tańszej MSI P45 Neo3-F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...