Jacenty Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Witam wszystkich. Prośba jest taka: jeśli przecholuje z FSB i komp nie wstanie to jaka kombinacja klawiszy powoduje powrót do domyślnych? Na płycie nie zauważyłem zworki do resetu Biosu a wyciąganie baterii to chyba ostateczność. Chciałbym puścić procka (P4 1.6A 16x100) na FSB 133 bo pamięci mi więcej nie wytrzymają. Czy powinienem podnieść Vcore (i o ile) z domyślnych 1.500V? Jako początkujący na razie, od dwóch dni jadę na FSB 110 i komp stabilny jak trumna na katafalku...wiem, że to żaden wynik ale wole ostrożnie. Proszę o konkretne rady najlepiej od użytkowników tejże płyty lubo procka. Pozdrawiam wszystkich zakręconych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Nie obawiaj sie i od razu przekrec na FSB 133 naprawde nic sie nie stanie, napiecie mozesz zwiekszyc o 0,025V a nawet wiecej, byle nie przekroczyc 1,7v . Jak komp nie wstanie to wylacz go i wlacz po dluzszej chwili - powinien zabootowac sie z nominalnym taktowaniem 16x100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Dawaj czadu ile wlezie :) mój 1.8A jak widzisz w podpisie chodzi na 2.8 bez podnoszenia napiecia, a jak ustawie napiecie na 1.7v to chodzi jako 3GHZ (18x166) :twisted:, tyle że wtedy przydałoby sie lepsze chłodzenie. A jeśli płyta nie wstanie, wyłącz po prostu kompa. Powinna sie odpalić na domyślnych ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Na kazdej plycie zawszejest zworka do resetu CMOSu. Musi byc!!! Nie ma slowa nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pe Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Na Asusie P97 nie ma zworki ;) są 2 punkty oddalone od siebie o 3mm - zwierało się to śrubokrętem dla wyzerowania CMOSa. To tak a propos że nie ma "nie ma". Co do startu z bezpiecznymi ustawieniami - wyłączasz kompa a potem uruchamiasz z wciśniętym DEL lub INSERT lub z oboma na raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...