Camis Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Polecam właścicielom standardowych zamków Yeti stronę serwisu Wired poświęconą błyskawicznemu otwieraniu takich zamków przy użyciu specjalnie spreparowanego klucza (tzw. bump key) i lekkiego weń stuknięcia. Wideo jest bardzo pouczające, szczególnie w części, gdzie pokazuje jaka to szybka i łatwa metoda. Edytowane 17 Września 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Tylko po co specjalne klucze jak te zamki się błyskawicznei otwiera za pomocą spinaczy do papieru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) ale spinacz wymaga nieco więcej wprawy ;) Edytowane 20 Września 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Jak mialem jeszcze profesionalne wytrychy w domu (lockpicking to takie moje male hooby bylo) to sie troszke bawilem na zamkach. Praktycznie kazdy zamek tego typu mozna otworzyc w kilka sekund/minut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Jak mialem jeszcze profesionalne wytrychy w domu (lockpicking to takie moje male hooby bylo) to sie troszke bawilem na zamkach. Praktycznie kazdy zamek tego typu mozna otworzyc w kilka sekund/minut :) :huh: Btw kto jeszcze posiada w domu zamki typu yeti ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 każdy... 95% zamków na świecie jest tej firmy ;) diskawery rox :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 ta spinacze, wykałaczki :lol2: ... a ci dzisiejsi złodzieje tacy głupi i siłują się z łomem itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 bo dzisiejsi złodzieje to w większości mendy spod sklepu, siłą rzeczy nie mają dostępu do googli :). Np znajomej pani ukradziono dokumenty... i 2h potem gościu próbował wypłacić kasę z bankomatu.. Co za kretyn idzie z czyjąś kartą do bankomatu nie znając pina? Myślał, że mu się poszczęści? :lol: wszak ma tylko 10.000 możliwości, zawsze to mniej niż w totolotka. Już nie wspomnę o tym, że wypłaty z bankomatów są prawdopodobnie nagrywane przez wewnętrzną kamerkę. Nie wiem jak się skończyła akcja, ale to dowodzi, że ten akurat złodziej to idiota ;) Jak mialem jeszcze profesionalne wytrychy w domu (lockpicking to takie moje male hooby bylo) to sie troszke bawilem na zamkach. Praktycznie kazdy zamek tego typu mozna otworzyc w kilka sekund/minut icon_smile3.gifChcesz powiedzieć jeszcze coś więcej? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 bo dzisiejsi złodzieje to w większości mendy spod sklepu, siłą rzeczy nie mają dostępu do googli :). Np znajomej pani ukradziono dokumenty... i 2h potem gościu próbował wypłacić kasę z bankomatu.. Co za kretyn idzie z czyjąś kartą do bankomatu nie znając pina? Myślał, że mu się poszczęści? :lol: wszak ma tylko 10.000 możliwości, zawsze to mniej niż w totolotka. Już nie wspomnę o tym, że wypłaty z bankomatów są prawdopodobnie nagrywane przez wewnętrzną kamerkę. Nie wiem jak się skończyła akcja, ale to dowodzi, że ten akurat złodziej to idiota ;) U nas w Krakowie podobno pojawił się na to nowy sposób. (na to żeby nie być uwiecznionym przez kamerę) Raz byłem świadkiem dziwnej sytuacji jak płacząca kobieta stała obok bankomatu, a pieniądze wyciągała inna, po czym podała jej pieniądze i kartę i coś tam powiedziała. Potem widziałem podobną sytuację z 3 razy i znajomi też mieli okazję widzieć. Walą komuś portfel, jest pin (dużo osób ma zapisany pin w portfelu mimo że to tak bezpieczne, jak przypiąć do kluczy blaszkę z adresem ;)) i żeby sami potem nie mieć problemu, to płaczą, że im karta nei wchodzi, czy coś, po czym proszą kogoś i de facto, oni nic nie zrobili. Przy Galerii Kazimierz uważajcie na to. Bankomat przy wyjściu koło Superpharm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NDL Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Nie lepiej byłoby zakryć twarz np chustą a na głowę kaptur albo czapka z daszkiem zamiast odwalac taki kabaret? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 albo przyjść, zakryć kamerę naklejką, tudzież mieć mocny promiennik IR koło twarzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...