Skocz do zawartości
Camis

Masz Zamek Typu Yeti ?

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam właścicielom standardowych zamków Yeti stronę serwisu Wired poświęconą błyskawicznemu otwieraniu takich zamków przy użyciu specjalnie spreparowanego klucza (tzw. bump key) i lekkiego weń stuknięcia. Wideo jest bardzo pouczające, szczególnie w części, gdzie pokazuje jaka to szybka i łatwa metoda.

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mialem jeszcze profesionalne wytrychy w domu (lockpicking to takie moje male hooby bylo) to sie troszke bawilem na zamkach. Praktycznie kazdy zamek tego typu mozna otworzyc w kilka sekund/minut :)

:huh:

Btw kto jeszcze posiada w domu zamki typu yeti ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo dzisiejsi złodzieje to w większości mendy spod sklepu, siłą rzeczy nie mają dostępu do googli :). Np znajomej pani ukradziono dokumenty... i 2h potem gościu próbował wypłacić kasę z bankomatu.. Co za kretyn idzie z czyjąś kartą do bankomatu nie znając pina? Myślał, że mu się poszczęści? :lol: wszak ma tylko 10.000 możliwości, zawsze to mniej niż w totolotka. Już nie wspomnę o tym, że wypłaty z bankomatów są prawdopodobnie nagrywane przez wewnętrzną kamerkę. Nie wiem jak się skończyła akcja, ale to dowodzi, że ten akurat złodziej to idiota ;)

Jak mialem jeszcze profesionalne wytrychy w domu (lockpicking to takie moje male hooby bylo) to sie troszke bawilem na zamkach. Praktycznie kazdy zamek tego typu mozna otworzyc w kilka sekund/minut icon_smile3.gif

Chcesz powiedzieć jeszcze coś więcej? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo dzisiejsi złodzieje to w większości mendy spod sklepu, siłą rzeczy nie mają dostępu do googli :). Np znajomej pani ukradziono dokumenty... i 2h potem gościu próbował wypłacić kasę z bankomatu.. Co za kretyn idzie z czyjąś kartą do bankomatu nie znając pina? Myślał, że mu się poszczęści? :lol: wszak ma tylko 10.000 możliwości, zawsze to mniej niż w totolotka. Już nie wspomnę o tym, że wypłaty z bankomatów są prawdopodobnie nagrywane przez wewnętrzną kamerkę. Nie wiem jak się skończyła akcja, ale to dowodzi, że ten akurat złodziej to idiota ;)

U nas w Krakowie podobno pojawił się na to nowy sposób. (na to żeby nie być uwiecznionym przez kamerę) Raz byłem świadkiem dziwnej sytuacji jak płacząca kobieta stała obok bankomatu, a pieniądze wyciągała inna, po czym podała jej pieniądze i kartę i coś tam powiedziała. Potem widziałem podobną sytuację z 3 razy i znajomi też mieli okazję widzieć. Walą komuś portfel, jest pin (dużo osób ma zapisany pin w portfelu mimo że to tak bezpieczne, jak przypiąć do kluczy blaszkę z adresem ;)) i żeby sami potem nie mieć problemu, to płaczą, że im karta nei wchodzi, czy coś, po czym proszą kogoś i de facto, oni nic nie zrobili.

Przy Galerii Kazimierz uważajcie na to. Bankomat przy wyjściu koło Superpharm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi