bachor Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Witam, a zatem mam w planach złożenie bardzo taniego WC (do 170zł) na GPU (9200Pro) i CPU (XP 2400+), bloczki mam zamiar wykonać sam :] Będą to kopie Sztorma z 21 jetami :D Teraz zostaje tylko wybór pompki, węży i chłodnicy - a zatem mam parę pytań: 1. Jaką pompkę polecacie? (inny mi słowy czy Atman 304 się nada?) 2. Jak ma się wydajność nagrzewnicy z Kadeta do chłodnic dedykowanych (1x120mm)? 3. Czy takiego kadeta lepiej chłodzić 4 wentylatorami 92mm/ jednym 120mm czy jednym 140mm? 4. Jakie są dobre, tanie węże (i czy warto dopłacać do Innovateków 7,5 x 9,5mm - 10zł za m) 5. Co lepiej - zrobić home-made rezerwuar z plexi i zatopić w nim pompkę czy przerobić pompkę na niezatapialną i dać trójnik? 6. Czy elektroliza to dobry sposób na czyszczenie nagrzewnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 1.poluj na coolrivera z allegro za 50zł 2.CHGW 3.2x140 ;) 4. polix(nie warto) 5.patrz 1. 6.Pomaga ale sama nie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachor Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ale czy taki BW 12V/Coolriver (jeden pies :P) starczy na 2 bloki z dość dużymi oporami + nagrzewnicę z łady? W końcu to tylko 280l/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 TAK woda będzie się poruszać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachor Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Dobrze że nie będzie się cofać :P xD A, malowanie nagrzewnicy bardzo negatywnie wpływa na jej wydajność? (Tzn. nie chce walnąć warstwy na 1cm tylko taką cieniutką :P) i czy SilentiumPC Zephyr 140mm jest wart swojej ceny - 22zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Jeśli chodzi o pompkę i blok. Napisałeś że chcesz skopiować Sztorma - pamięraj że ten blok uzyskuje lepsze rezultaty przy większych przepływach. BW/CR2 może być za słaby by blok ten rozwinął skrzydła proponuje zajrzenie na ranking na mod-planet : http://www.mod-planet.com/rankingCPU.html - i przeanalizowanie jak zmienia się kolejność bloków przy zmianie przepływu. W tej sytuacji Atman raczje lepszy by był... ew jakieś CO (choć do CO potrzeba ogólnego doświadczenia z WC...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachor Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 A więc moje domysły zostały potwierdzone :) Teraz zastanawiam się tylko co brać - Atmana 304 czy 305? A więc moje domysły zostały potwierdzone :) Teraz zastanawiam się tylko co brać - Atmana 304 czy 305? Edit: I się wszytko wyjaśniło: bloczek CPU - home made - myślę że za materiały wyjdzie koło 40zł bloczek GPU - używany Prison V2 - 50zł chłodnica - Łada -25zł pompka - BW 12V 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Kurcze szkoda ze tak pozno na to trafilem, to znaczy 6 minut przed koncem aukcji... ale tutaj za okolo 20 kilka pln jest atman + kadet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...