Relient Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Witam wszystkich, Mam problem tego typu że... komputer od mojej dziewczyny jest dość stary, a nawet bardzo stary (RIVA TNT2, jakiś magiczny stary celeron itp,) i przydałoby sie go wymienić na nowszy ale.... są ograniczone fundusze bo jest to jakieś 1500 zł a trzeba wymienić wszystko, dosłownie wszystko razem z monitorem bo tez już umiera wyświetlając jakieś dziwne paski :D:D:D Po przejrzeniu na szybko forum zastanawiam sie na ty zestawem stworzonym przez Miguel707: Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180 - 199 zł Płyta Główna : Gigabyte EP31-DS3L - 185 zł RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 99 zł Karta Graficzna : Palit GeForce 9600GSO 384MB - 259 zł Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 90 zł HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS - 160 zł Napęd : Samsung SH-S202J - 69 zł RAZEM : 1061 zł i do tego taki monitor: BenQ G900 TN - 540 zi oczywiście jakaś obudowa do tego. Czy to sie opłaca?? Czy da sie coś wymienić żeby było trochę taniej nie tracąc na wydajności, albo żeby było minimalnie drożej a wydajności dużo większa?? Dzięki za pomoc :) Edytowane 17 Września 2008 przez Relient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Nie za bardzo jest co zmieniać... Ewentualnie 9600GSO na 9600GT, ale zysk, jeżeli jakiś będzie, to pomijalnie mały; zestaw jest dobrze spasowany. Z obudów polecę Ci CoolerMastera Elite za ~120 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Monitor weź BenQ G2200W za 599 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Monitor weź BenQ G2200W za 599 zł. Oczywiście jeżeli jest jakiś margines budżetowy to zdecydowanie warto pójść w 22" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Nad monitorem jeszcze pomyśle. Jaki sklep możecie polecić w okolicach Katowic gdzie kupie dość tanio?? Kupno towaru na odległości nie wchodzi w grę, dodatkowo na cały sprzęt potrzebuje fakturę VAT więc najlepiej jakby wszystko kupić w jednym sklepie gdzie jeszcze złoża wszystko do kupy. Wiem, że taniej wyszłoby to poskładać samemu, ale niestety to nie jest sprzęt do mnie. Na razie zastanawiam się nad tymi sklepami w Kato: http://www.sirius.pl/ http://www.proline.pl/ Skłaniając się bardziej w stronę tego pierwszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...