warn Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Panowie doradźcie czego użyć do komunikacji Laptop <-> telefon za pomocą bluetooth. Niby wszystko zainstalowane nawet połączenie w moje miejsca sieciowe oczywiście nieaktywne jest. I czego tu teraz użyć do komunikacji oczywiście os XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) jeżeli jest nieaktywne tzn. że blue masz wyłączone jakimś przyciskiem na obudowie laptopa jak już włączysz to następnie wyszukaj urządzenia blue telefon ustawiasz na publiczyny, podajesz kod autoryzacji. instaluje się standardowy modem blue i po krzyku z przesyłaniem plików to już różnie - zależy od producenta telefonu, czasem potrzebne jest dodatkowe oprogramowanie dostarczone z aparatem na przyszłość - podaje się model laptopa i telefonu pozdro. Edytowane 18 Września 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Właśnie pytanie jak wyszukać urządzeń za pomocą laptopa a laptop to MSI ex600x. Niestety dystrybutor nie udostępnił żadnych aplikacji poza driverami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 ja się troche podepne, niedługo przyjdzie do mnie paczka z wew modułem BT do mojego lapka, czy oprogramowanie od dongle'a BlueSoleil będzie współpracować bezproblemowo z wew modułem ? PS @warn ja polecam program BlueSoleil niestety płatny (ja kupiłem razem z "kluczowym" BT ) ale IMO warto, to coś co jest w windzie to jakaś pomyłka, przynajmniej w XP bo pod Vistą nawet nie spr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Niedawno również instalowałem wew. moduł BT w toshibce, i sterowniki do niego znalazłem na oficjalnej stronie Toshiby. Tobie również radziłbym poszperać na stronie producenta, bo wbrew pozorom bluestack z win xp nie jest aż taki zły, a na pewno mniej zasobożerny niż ten BlueSoleila. Poza tym nie jest wcale powiedziane że w pakiecie z BS będziesz miał driver do swojego modułu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 A gdzie niby win xp ma coś do zarządzania BT bo nie wiedzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 w panelu sterowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 no to problem w tym że nie mam drivery zainstalowane sprzęt rozpoznany jako modem BT, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 warn napisał(a): no to problem w tym że nie mam drivery zainstalowane sprzęt rozpoznany jako modem BT,po polsku poproszę to zdanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 przepraszam już pisze tylko na trzeźwo. no to problem w tym że mam drivery (jako że są zainstalowane sterowniki) sprzęt rozpoznany jako moden BT (w menażarku użądzeń widzi zainstalowany modem bluetooth) pomimo to nie mam nic w PA. I teraz co zrobić szukać innych sterowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) a zdzielić Cię z liścia, żeby rzeczywiście było na trzeźwo ? ;) podasz model telefonu czy nie ? jeżeli jest standardowy modem blue tzn. że dogadali się ;) a to, że nic więcej nie widać obstawiam, że spowodowane jest brakiem aplikacji do telefonu poza tym co potrafi blue, zależy czy to wersja 1.1 czy 2.0 + EDR Edytowane 22 Września 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 A ładuj nawet z korzenia, oddam ołowiem :lol2: Nokia e65 Bluetooth to od pewnego czasu już standardzik do komunikacji z telefonem nie jest wymagane specjalne dedykowane modelowi telefonu oprogramowanie bo to tylko transmisja danych. Więc co za tym idzie nie ma tu różnicy co to za dokładny model telefonu. Różnica odczuwalna to prędkość transmisji danych w 1.2 jest chyba 1 Mbit/s a w 2.0 + już 3 Mbit/s no chyba że się mylę, Tu problem polega na tym że laptop nie chce odpalić BT tak jak gdyby sprzętowo był wyłączony, a nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Przy aktywnym BT powinien byc widoczny w Panelu Sterowania lub kolo zegarka. Jezeli nie masz to masz nieaktywne BT. Do nokii jest Nokia PC Suite. Burns napisał(a): jeżeli jest standardowy modem blue tzn. że dogadali się ;) a to, że nic więcej nie widać obstawiam, że spowodowane jest brakiem aplikacji do telefonu poza tym co potrafi blue, zależy czy to wersja 1.1 czy 2.0 + EDR Po kiego komu aplikacje do telefonu? BT to standard który działa sam z siebie. Co potrafi BT jest tylko zalezne od tego jakie profile są dostepne w urzadzeniu i czy obsługuje je oprogramowanie w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Zakupiłem moduł BT, zainstalowałem stery ze strony Acer'a i lipton dostaje taki komunikat jak próbuje włączyć moduł jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 A co to masz pod USB? robiłeś reinstalacje itp.. czary mary i nic? Więc poszukaj innych driverów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 spróbuje z BlueSoleil'em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Witam ! Ponieważ temat już istnieje, dokleje się do niego. Mam laptopa Lenovo N200 z XP Pro - stery do BT ze strony Lenovo. W menadżerze urządzeń widać tak: Urządzenia Bluetooth - Broadcom 2045 Bluetooth 2.0 USB Device - Licznik magistrali Bluetooth Nigdy z niego nie korzystałem, bo nie miałem potrzeby, ale chciałem zobaczyc o co tu chodzi. Klikam na pulpicie w ikone 'Moje miejsca interfejsu Bluetooth" i nic. W telefonie (Nokia 3210 Classic) zapodaje "Wyszukaj aktywne urządzenia Bluetooth" i również nic... Słuchawka HS-56W i fon smigaja bez problemu... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 A masz w panelu sterowania, w opcjach BT, zaznaczone, zeby zezwalac na wykrywanie tego urzadzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 costi napisał(a): A masz w panelu sterowania, w opcjach BT, zaznaczone, zeby zezwalac na wykrywanie tego urzadzenia? W Panelu sterowania nie mam żadnych opcji (ikony) BT .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Po zainstalowaniu BlueSoleil'a wszystko działa jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...