fab Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 narzekacie na supermarkety, a powiem wam, ze sprzedawcy w zwyklych malych sklepach komuterowych to czesto tez robia przewałki. Sam byłem świadkiem, koleś sprzedaje kompa z Athlonem 1700 BOX (czyli z wentylem), a w kosztorysie dopisuje jeszcze dodatkowy wentylator na procka za 70 PLN. W ten sposob facet bylby do przodu 70 zeta (gdyby nie moja skromna osoba). Drugi przyklad: koles składa kompa, oddaje klientowi, klient instaluje sobie pirackiego WINDOWS (jak wiekszosc ludzi w tym kraju) i nie chce mu chodzic drukarka (wina USB i drukarki). Klient przychodzi z powrotem do sklepu z komputerem, na reklamacje. A sprzedawca pyta: a jakiego pan uzywa systemu, bo jak pirackiego, to normalne ze cos panu nie bedzie dzialac. I klient woła mnie i ja mu to naprawiam, a sprzedawca, ktory powinien mu to naprawic pije sobie kawke i surfuje po necie. nieuczciwosc sprzedawców jest wszedzie tam, gdzie brak jest świadomości wśród klientów i nie zganiajce winy na supermarkety, choc trzeba przyznac, ze niezle jaja sobie robia i ciezko z nimi walczyc (ale PIHem mozna postraszyc, zwykle skutkuje) fab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A co powiecie na to, ze jakis miesiac temu, starszy mojego qmpla poszedl kupic kompa bez porozumienia sie nikim - sprzedali mu zestaw multimedialny :) z plyta glowna nie wiem nawet jaka - cos na chipsecie VIAcostam266 (ale nie BX :D) + celerona 2GHz - w tym nie ma nic dziwnego (no moze nie dokonca nie ma, ale... :)) - ale jest drobny fakt ktorego nie mozna przeoczyc - otoz plyta ta ma dwa sloty na SDR i dwa na DDR - jak myslicie jakie pamieci otrzymal w zestawie (pomimo ze DDR sa tansze)? :P Oczwiscie zgodzicie sie ze mna, ze karta GF2MX400 i monitor z kineskopem sferycznym - 17 cali z 70kHz + myszka bez scrolla :) w zestawie komputerowym z III.03 to szczyt techniki co nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Wajcha nie przejmuj sie bledem - kto by sie znal na Intelu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Dobra teraz małe sprostowanie. Zestaw był przepisane słowo w słowo z oferty stad ten BX druga sprawa to te 54000. Jak sie wciska zera to moze sie przez przypadek wciscnac o jedno wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...