Skocz do zawartości
Wajcha

KOMPIUTER MULTIMEDIALNY

Rekomendowane odpowiedzi

narzekacie na supermarkety, a powiem wam, ze sprzedawcy w zwyklych malych sklepach komuterowych to czesto tez robia przewałki.

Sam byłem świadkiem, koleś sprzedaje kompa z Athlonem 1700 BOX (czyli z wentylem), a w kosztorysie dopisuje jeszcze dodatkowy wentylator na procka za 70 PLN. W ten sposob facet bylby do przodu 70 zeta (gdyby nie moja skromna osoba).

Drugi przyklad: koles składa kompa, oddaje klientowi, klient instaluje sobie pirackiego WINDOWS (jak wiekszosc ludzi w tym kraju) i nie chce mu chodzic drukarka (wina USB i drukarki). Klient przychodzi z powrotem do sklepu z komputerem, na reklamacje. A sprzedawca pyta: a jakiego pan uzywa systemu, bo jak pirackiego, to normalne ze cos panu nie bedzie dzialac. I klient woła mnie i ja mu to naprawiam, a sprzedawca, ktory powinien mu to naprawic pije sobie kawke i surfuje po necie.

nieuczciwosc sprzedawców jest wszedzie tam, gdzie brak jest świadomości wśród klientów

i nie zganiajce winy na supermarkety, choc trzeba przyznac, ze niezle jaja sobie robia i ciezko z nimi walczyc (ale PIHem mozna postraszyc, zwykle skutkuje)

fab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na to, ze jakis miesiac temu, starszy mojego qmpla poszedl kupic kompa bez porozumienia sie nikim - sprzedali mu zestaw multimedialny :) z plyta glowna nie wiem nawet jaka - cos na chipsecie VIAcostam266 (ale nie BX :D) + celerona 2GHz - w tym nie ma nic dziwnego (no moze nie dokonca nie ma, ale... :)) - ale jest drobny fakt ktorego nie mozna przeoczyc - otoz plyta ta ma dwa sloty na SDR i dwa na DDR - jak myslicie jakie pamieci otrzymal w zestawie (pomimo ze DDR sa tansze)? :P Oczwiscie zgodzicie sie ze mna, ze karta GF2MX400 i monitor z kineskopem sferycznym - 17 cali z 70kHz + myszka bez scrolla :) w zestawie komputerowym z III.03 to szczyt techniki co nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...