DonKamilo Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Witam, mam zamiar kupić jakiś wydajny cooler na mój E5200 no i jest problem. Mianowicie mam dość wąską budę i z moich wstępnych obliczeń wynika, że nie wciśnie sie nic wyższego niż jakieś 130mm... Co będzie wydajne i w miare tanie? ;) Edytowane 18 Września 2008 przez DonKamilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 pentagram alpaya/hp100 alcu, Auras TwinW, albo freezer 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonKamilo Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 A czym sie różni Alpaya od HP-100 Alcu? Które lepsze (a i moze cichsze ;))? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 alpaya jest cięższa i ma większą powierzchnię odprowadzania ciepła. W obu użyli tego samego wentylatora, który imho skręcony do 1,7k obrotów nie przeszkadza, a że różnice w temp proca pomiędzy 3k, a 1,7k wahają się w przedziale od 0-3*C to nie ma sensu męczyć się przy 3k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...