dzikidaniel Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Mam routerek Pentagram Cerberus P 6331-42 i lapkam (Maxdata) z kartą WiFi firmy Ralinktech. Problem jest taki że jestem kompletnym lajkiem jeśli chodzi o WiFi i nie potrafie wymusić połączenia się lapka z routerkiem. Poniżej pare zrzutów: I teraz pytanko: są jakieś proste przewodniki by skonfigurować te sprzęty do działania albo czy jest osoba z duuuża cierpliwością która będzie w stanie mi wytłumaczyć łopatologicznym sposobem o co w tym wszystkim chodzi? Edytowane 18 Września 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Najlepiej ustaw sobie na laptopie Kartę WiFi w taki sposób żeby windows zarządzał siecią bezprzewodową. W tym celu kliknij Start -> Ustawienia -> Połączenia sieciowe kliknij dwukrotnie na ikonkę WLAN i przycisk właściwości, tam w zakładce Sieci bezprzewodowe zaznacz opcję Użyj systemu windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej. Kliknij OK a następnie przycisk Pokaż sieci bezprzewodowe pokażę ci się okienko w którym zobaczysz swoją sieć. Wystarczy że klikniesz ją dwukrotnie i się połączysz. Oczywiście będziesz poproszony o podanie hasła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Tak to wtgląda u mnie :/ nic z tego nie wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Nie zmieniaj na windows'owy konfigurator sieci bezprzewodowej bo i po co? 1. Na routerze przechodzisz do zakładki Interface Setup --> Wireless - SSID --> tam wpisujesz jakaś nazwę dla swojej sieci - Authentication Type --> WPA PSK - Encryption --> Tkip lub AES - Pre-Shared Key --> tu wpisujesz hasło do swojej sieci. Najlepiej zastosować długie i skomplikowane hasło, wygeneruj sobie np. na http://www.kurtm.net/wpa-pskgen/ Następnie robisz reboot routera. 2. Na komputerze w programie od Ralinka na zakladce Profile albo Site Survey znajdziesz swoją sieć i bedziesz mógł rozpocząć proces podłączania się do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...