Burning Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Witam zmieniłem wreszcie grafikę z AGP na PCI-E i juz mi mój asrock niepotrzebny ;] a że MoBo lubię kupic na dłużej to myslę nad "przejściówką" ddr2/ddr3 z czasem też i quada bym chciał na nią wrzucić cos godnego polecenia? moje wymagania: ddr2 i ddr3 - najlepiej dwufazowe zasilanie pamięci chipset p45 lub x48 (lepiej prowadzi ddr3 niz p35/x38) solidna sekcja zasilająca procesor (za jakiś czas będzie lądował quad) brak problemów z wi-fi na PCI i minimum 3 wolne PCI po włożeniu 2slotowej karty graficznej przynajmniej 2 urządzenia IDE miło by było: 2 sloty PCI-E przyciski 'power' i 'reset', bo kompa trzymam bez obudowy mozliwość podpięcia 4 wentyli (cpu +3) firewire blisko jest Asus p5qc, ale.. ma 4 banki ddr2, a tylko 2 ddr3 - trochę nie-przyszłościowo ;) oraz zbyt przyszłościowo 3x PCI-E, a tylko 2 PCI :/ jakies inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Mówisz że nie przyszłościowo, to może obrazu zakupić mobo z obsługą ddr3 będzie na maxa przyszłościowo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 na razie ddr3 drogawe, a mam mocne ddr2, które zupełnie się marnuja na aktualnej mobo zaś ddr3 przydadza sie później do przedki na nehalema, lub też nowe AMDki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Co prawda to na chipsecie P35 ale ja takze zastanawiam się nad takim rozwiązaniem : Foxconn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Jak będziesz zmieniał na nehalema albo nowe amd to i tak będziesz musiał zmienić mobo, a skoro masz teraz dobre ddr2 to bierz mobo z obsługą tylko ddr2 bo ddr3 są narazie nie opłacalne. Polecam P5Q Pro, quada władujez bez problemu i dodatkowo podkręcisz sobie proca i pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) chodziło mi o zmiany 'na raty' na razie mobo, potem quad, potem ram na ddr3, potem zmiana platformy.. ale poczytał ja testy i takie 'kombosy' kiepawo prowadzą pamiątki :/ więc mija się z celem uzycie ddr3 (dopiero 1600 staja sie na prawde szybsze) p5q pro ma 2 fazy na pamięci, a load-line calibration niweluje v-droop? PS: p5q pro ma tragiczne umiejscowienie portu IDE :/ Edytowane 19 Września 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Jak dla mnie bez sensu się w coś takiego ladować na siłę. Teraz ddr2 są za grosze. Teraz wszyscy chcą C2D. Za rok wszyscy będą chcieli i7, więc i tak będzie trzeba zmienić mobo. Korzyści z ddr3 jak na razie są... Zbędne? Tak, ja tak bym to określił. I uważam, że pod LGA775 są niepotrzebne. A przyszłość pokaże, czy w ogóle coś wniosą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...