Fidel Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Witam Mam notebooka asus f3sv z matrycą glare 1440x900 I coś jest z nią chyba nie tak ponieważ wydaje się jak by była ona na całej swojej powierzchni równomiernie zakurzona od środka, tak jakby dwa sąsiednie pixle mimo iż powinny mieć ten sam kolor to maja lekko inny odcień. Wygląda to jak by na matrycy był kurz. Nie wiem co to za zjawisko. Nie wiem co mogło je wywołać ponieważ notebooka kupiłem używanego. Jest to denerwujące ale nie czyni niczego nieczytelnym. Jest na to jakaś rada? jak się tego pozbyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Białe wypełnienie wygląda jak cukier ? A są takie wyświetlacze CMO które są takie troche cukrowate :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 bez zdjęcia nikt tutaj wróżką nie jest! są cukrowate matryce są też twardziele, ktorzy potrafją coś wylać na matrycę i przeciekło przez logo. kiedyś jedna kobieta oddała mi laptopa bo chciała sobie wyczyścić matrycę. wyczyściła nie żałując pianki i schowała go natychmiast do torby. było jej tyle, że opary dostały się pod matrycę i zrobiły efekt podobny do tego jaki opisujesz - z tą różnicą, że występował w narożnikach laptop poszedł na wymianę matrycy - odziwo serwis to uwzględnił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 nie zauważyłem odpowiedzi sorki no taka cukrowata jest i równomiernie na całej powierzchni. i zwłaszcza na jaśniejszych kolorach. Oglądałem wiele notebooków w hipermarketach i miałem tez kilka i nigdy tego nie widziałem. Mój kolega ma della d600 z matowa matrycą chyba 1440x1080 ?? i ma podobny efekt ale mniej widoczny. Nie wiem czy słać go na gwarancje, bo pewnie tego tam nie zauważą i odeślą z rachunkiem za przesyłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Mam F3sv i nie zauważam opisywanego przez ciebie efektu. Jedno pytanie - sprwdź, czy jak wyłączysz laptopa, to efekt pozostaje. Wyłączenie wyświetlacza LCD (Fn+F7) wyłącza tylko *podświetlenie* - jak się dobrze przyjrzysz, zawartość ekranu (pulipt, ikony) cały czas jest widoczna. W pierwszej chwili może to sprawiać wrażenie zakurzenia ekranu - sam się na to raz czy dwa złapałem. Po całkowitym wyłączeniu laptopa, ekran powinien być równomiernie czarny. pozdrowienia [Edit] Och, sorry nie doczytałem precyzyjnie o co chodzi. W każdym razie u mnie efektu (chyba) nie ma - możesz spróbować zgłosić do serwisu. [Edit 2] Ustawiłem sobie biały pulpit i moje oko nie dostrzega anomalii (poza normalnym kurzem na ekranie :P ) Edytowane 11 Października 2008 przez amazarak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monotechnik Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam Często bywa że matryce o wysokiej rozdzielczości np WSXGA Dell 620, (WXGA+) 1440x900 mają taki efekt rozmycia. Być może jest to matryca innego producenta niż u użytkownika amazarak. Producenci mogą stosować matryce kilku producentów w jednym typie notebooka dlatego mogą występować różnice w wyświetlaniu obrazu. Kolor biały może mieć odcień odcień żółtawy lub matryca może wyglądać jakbyś założył na nią pończochę. Najlepiej jakbyś zamieścił zdjęcie matrycy lub jeżeli jesteś z Warszawy mogę Ci osobiście pomóc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...