lopik_ Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Mam pytanko Mam zainstalowany na 1 partycji XP i zainstalowałem 98SE i teraz już nie mogę uruchomić XP co mam zrobić żeby nie trzeba było instalować za każdym razem dwóch systemów ZGÓRY WIELKIE DZIĘKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Partycje nalepiej robic programem Ranish PartitionMenager. Bedziesz mial pelna kontrole nad butowaniem partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 zacznij instalke winxp z poziomu win98se, po ponownym uruchomieniu bedziesz mial okno boota i do wyboru 2 windowsy oraz nowa instalke xp (to olej :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webhack Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 zainstaluj 98 na jednej partycji a potem xp na drugiej < najprościej > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 tak jak mowi WEBHACK ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ale jak mam zainstalowany xp i chce zainstalowć 98 ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Hmm, jeżeli pierwszy był winXP, to nie wiem, czy zainstalował sobie NT loadera, bo nie było po co. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zainstalowanie win98 na d:/ a następnie zabawa w konsoli odzyskiwania systemu odpalonej z płyty z poleceniami fixmbr i fixboot, czy jakoś tak, a do tego edycja pliku boot.ini na c:/ O boot.ini masz w FAQ użytkowników (osobne forum, nie to główne FAQ tweaka) Przykładowo, mój boot.ini wygląda tak: [boot Loader] Timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT [Operating Systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Windows 2000 Pro " /fastdetect C:="Windows 98 SE " na c: mam win98se (primary) na d: mam XP (logical na extended) Ale prawdę mówiąc wątpie, czy ida Ci się NT loadera zmusić do pracy w takiej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Hmm, jeżeli pierwszy był winXP, to nie wiem, czy zainstalował sobie NT loadera, bo nie było po co. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zainstalowanie win98 na d:/ a następnie zabawa w konsoli odzyskiwania systemu odpalonej z płyty z poleceniami fixmbr i fixboot, czy jakoś tak, a do tego edycja pliku boot.ini na c:/ O boot.ini masz w FAQ użytkowników (osobne forum, nie to główne FAQ tweaka) Przykładowo, mój boot.ini wygląda tak: [boot Loader] Timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT [Operating Systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Windows 2000 Pro " /fastdetect C:="Windows 98 SE " na c: mam win98se (primary) na d: mam XP (logical na extended) Ale prawdę mówiąc wątpie, czy uda Ci się NT loadera zmusić do pracy w takiej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...