qans Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Mam drukarke Samsung ML-1610. Chce ja miec podalczona do dwoch komputerow. Do drukarki posiadam Print server oraz 3com fast ethernet switch. Czy mozecie mi powiedziec jak wszystko podlaczyc albo drukarka dzialala na dwoch komputerach oraz jak ewentualnie skonfigurowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuvO Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Kolego najlepiej przez sieć konfigurujesz sobie sieć domową a potem na tym kompie gdzie nie masz podłączonej drukarki wchodzisz do załóżmy Worda i opcje drukowania bierzesz "znajdź drukarkę" i wyszukujesz w sieci i wszystko powinno hulać . Tak przynajmniej u mnie chodzi :PP pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 popodłączaj wszystko Ethernetem do switcha (oprócz drukarki bo tę do to PS trza podłączyć) no i dalej trzeba zacząć od instrukcji PrinServera - i zrobić tak jak tam piszą - skonfigurować go do pracy na kompach obu sterownik od tej drukarki zainstalować ale podpiąć go do portu nie Lokalnego USB lecz USB@PS over LAN - nazwy będą właściwe dla twojego PS. kabel USB typu PC-Printer będzie zbyteczny już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...