LimeSherbet Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Więc, właśnie decyduję się na zakup nowego laptopa, niekoniecznie z najwyższej półki, z myślą o Windows Vista Home Premium. Dokładniej, mam na oku: http://www.allegro.pl/item439285339_hp_672...00_raty_fv.html Dowiedziałem się dziś jednak, że zintegrowana karta graficzna (bez własnej pamięci) w połączeniu z aero, będzie strasznie żarła prąd. Zacząłem się zastanawiać więc nad: http://www.allegro.pl/item438709737_hp_17_...dows_torba.html Dosyć słabo znam się na hardwarze. Moje pytanie brzmi, ile w tym wszystkim jest prawdy i która kombinacja będzie bardziej 'energooszczędna'? Zaznaczam, że lubię się bawić photoshopem, jakieś obróbki filmów itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Kombinacja pierwsza. Ten laptop ma zintegrowaną kartę graficzną i mniejszą matrycę, dlatego będzie mniej energożerny. Tak czy siak, musisz się pogodzić z tym, że laptop z vistą krócej będzie pracował na baterii. Jeżeli oczekujesz wydajności, to lepiej zainteresuj się XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LimeSherbet Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Kombinacja pierwsza. Ten laptop ma zintegrowaną kartę graficzną i mniejszą matrycę, dlatego będzie mniej energożerny. Tak czy siak, musisz się pogodzić z tym, że laptop z vistą krócej będzie pracował na baterii. Jeżeli oczekujesz wydajności, to lepiej zainteresuj się XP. Pytanie brzmi, czy ta karta graficzna podoła obróbce filmów DVD i Photoshopowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Tak, bo ani jedno, ani drugie, nie korzysta z karty graficznej, tylko z CPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...