Skocz do zawartości
duzii

Zestawik Do Grania.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Za jakiś tydzień max 2 mam zamiar nowego kompa.

Wymyśliłem coś takiego:

Procesor: Intel Core 2 DUO E8400 (3.0GHz) Penryn LGA-775 BOX 516zł

Płyta główna: GIGABYTE GA-P35-DS3L INTEL P35 Socket 775- 265 zł

Pamieć ram: Patriot 2GB DDR2 LLK 2x1GB DUAL 800Mhz Extreme Performance 133 zł

Karta graficzna: PCI-E GIGABYTE GEFORCE GTX 260 896MB 448BIT BOX 764 zł

Łącznie:1678 zł

Co myślicie o tym zestawie ? Kwota jaką mogę wydać na kompa to 1700zł max; p

Do tego kompa posiadam już zasilacz chieftec 450 wat + dysk sata 200 gb.Zastanawiam się czy warto teraz zmieniać kompa.Kumpel mówił że niby teraz na rynku nie ma nic ciekawego i lepiej poczekać.Co o tym myślicie ? Czy ten zestaw jest w 100 % optymalny do kwoty 1700 zł ? Czy może warto poczekać ? Czy ten procesor będzie odpowiedni do tej karty.Czekam na odpowiedź!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ceny poszły niedawno do góry bo $ polazł i ida święta wiec taniej już nie będzie jedynie jak cos to bys już musiał czekać przynajmniej do lutego i wtedy już brać jak cos w 55nm GTX 260 ma wyjść 22 października albo hd4870 i wtedy zdecydujesz się co lepiej się opłaca pamięci a-data dobre pamięci wiec jak masz w miarę Oki sprzęt to poczekaj ale to tak można wiecznie czekać cos nowego wychodzi i ceny spadaja itp. wiec decyzja należy do ciebie pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa składałem nowego dlatego ponieważ zależało mi by grać w Age of Conan na max detalach.Teraz właśnie się dowiedziałem że wychodzi w styczniu więc kompa jednak nie kupuję :P Poczekam do stycznia,doskładam coś kasy i wtedy wrócę do was :P Ale i tak dzięki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do karty to widze dwa wyjścia:

1) Bierzesz teraz od razu HD4870 zamiast GTX260

2) Lub czekasz na ,,nowego,, GTX-a 260...wtedy się zobaczy co potrafi i jak ma się w stosunku do HD4870.

A Pamięci to napewno nie Patriot, A-daty EE są fajne a tanie, ewentualnie OCZ Reaper 1066mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi