duzii Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Witam!Za jakiś tydzień max 2 mam zamiar nowego kompa. Wymyśliłem coś takiego: Procesor: Intel Core 2 DUO E8400 (3.0GHz) Penryn LGA-775 BOX 516zł Płyta główna: GIGABYTE GA-P35-DS3L INTEL P35 Socket 775- 265 zł Pamieć ram: Patriot 2GB DDR2 LLK 2x1GB DUAL 800Mhz Extreme Performance 133 zł Karta graficzna: PCI-E GIGABYTE GEFORCE GTX 260 896MB 448BIT BOX 764 zł Łącznie:1678 zł Co myślicie o tym zestawie ? Kwota jaką mogę wydać na kompa to 1700zł max; p Do tego kompa posiadam już zasilacz chieftec 450 wat + dysk sata 200 gb.Zastanawiam się czy warto teraz zmieniać kompa.Kumpel mówił że niby teraz na rynku nie ma nic ciekawego i lepiej poczekać.Co o tym myślicie ? Czy ten zestaw jest w 100 % optymalny do kwoty 1700 zł ? Czy może warto poczekać ? Czy ten procesor będzie odpowiedni do tej karty.Czekam na odpowiedź!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) pamieci 2x 1GB a-data grafika radeon hd4870 kasa zaoszczedzona na grafice dolozyc do Asusa P5Q pro P.S. z jakiego sklepu podajesz ceny bo cos strasznie drogo... Edytowane 20 Września 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Sklep www.icomp.pl gdzie radzicie kupić ? Icomp mam pod domem ale jak by była duża różnica to bym kupił gdzie indziej. Co to za pamięci te a-data ? Pierwszy raz o nich slysze : O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 No ceny poszły niedawno do góry bo $ polazł i ida święta wiec taniej już nie będzie jedynie jak cos to bys już musiał czekać przynajmniej do lutego i wtedy już brać jak cos w 55nm GTX 260 ma wyjść 22 października albo hd4870 i wtedy zdecydujesz się co lepiej się opłaca pamięci a-data dobre pamięci wiec jak masz w miarę Oki sprzęt to poczekaj ale to tak można wiecznie czekać cos nowego wychodzi i ceny spadaja itp. wiec decyzja należy do ciebie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Kompa składałem nowego dlatego ponieważ zależało mi by grać w Age of Conan na max detalach.Teraz właśnie się dowiedziałem że wychodzi w styczniu więc kompa jednak nie kupuję :P Poczekam do stycznia,doskładam coś kasy i wtedy wrócę do was :P Ale i tak dzięki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Co do karty to widze dwa wyjścia: 1) Bierzesz teraz od razu HD4870 zamiast GTX260 2) Lub czekasz na ,,nowego,, GTX-a 260...wtedy się zobaczy co potrafi i jak ma się w stosunku do HD4870. A Pamięci to napewno nie Patriot, A-daty EE są fajne a tanie, ewentualnie OCZ Reaper 1066mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...