azrael Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Mam karte sieciowa z Wake on Lan i pytanie: Dzieki temu moge wlaczyc mojego kompa z dowolnego miejsca w sieci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Podobno tak. Ale czy to dziala to niewiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Tak ale twoja płyta musi też obsługiwać WOL. Wtedy łączysz kabelkiem gniazdo na płycie z gniezdem na sieciówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 tak to dziala tylko muisz miec to gniazdo na plycie u mnie dziala :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Sprawdzilem mam gniazdo pod WOL, ale nie wiem jak mam uruchomic kompa z innej maszyny po drugiej stronie kabla :) Jakis program jest do tego potrzebny albo komenda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jesli polaczyles juz karte z plyta odpowiednim kabelkiem i wlaczyles w biosie opcje Wake-On-Lan na Enable to wystarczy jeden banalny program, np: Magic Pocket. Poszukaj w necie. odpalasz go na kompie z ktorego chcesz odpalic docelowego, wpisujesz adres "macowski", ip, maske posieci,klikasz TURN ON i tadammm :) aha,mozna to zrobic nawet przez internet! pozdro Dizzy jak nie znajdziesz programiku to napisz,wysle ci mailem dizzy@chello.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zobacz LanStart: - http://www.spettel.de/lanstart/download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Jeśli by nie działało sprawdz w BIOSie czy nie masz tej funkcji wyłączonej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 No dobra czyli według tego co piszecie to każdy może włączyć mi kompa. Czyż tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 No niby tak, ale musial bys temu komus podac twoje ip,maske podsieci i co najwazniejsze adres makowski karty sieciowej-a to jest unikatowy numerek (wlasciwie ciag znakow). w sumie jak jestes w necie to ktos moze ci sie wlamac,nie? :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...