abnormal Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Witam. Jestem właśnie w trakcie składania mojego 2 WC. Za jakiś czas przedstawię je w całości, ale póki co mam małe pytanko odnośnie układu węży. Powiedzcie co Wam się bardziej podoba : Ver 1. Ver 2. Mi osobiście bardziej podoba się wersja pierwsza. W planach mam jeszcze jedna wersje ale niestety nie zdążyłem jej jeszcze złożyć i sfotografować. Może uda mi się to jeszcze zrobić w ten weekend. Póki co proszę o opinię :) Edytowane 21 Września 2008 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 one ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 1 xspc sprowadzony? czy gdzies 'u nas' kupiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 1 xspc sprowadzony? czy gdzies 'u nas' kupiles ? Jeszcze niczego nie testowałem. Zakupy robiłem w 2 sklepach : chilledpc.co.uk i sidewindercomputers.com. Nawet po uwzglednieniu kosztów wysyłki i tak wyszło spoto taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adziu Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Można wiedzieć ile płaciłeś za wysyłke z UK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Można wiedzieć ile płaciłeś za wysyłke z UK? Zależy to oczywiście od ciężaru paczki. Ja zapłaciltem 10GBP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Podoba czy nie podoba to wersja 1 wypada moim zdaniem nieco lepiej. W wersji 2 na polaczeniu GPU - NB widac niezle zalamanie weza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Podoba czy nie podoba to wersja 1 wypada moim zdaniem nieco lepiej. W wersji 2 na polaczeniu GPU - NB widac niezle zalamanie weza... Zgadza się ale można to załamanie bardzo łatwo, lecz niezby estetycznie, "rozbić"... przy pomocy 2 plastikowych opasek, lub sprężynek, które narazie pozostają tylko w planach. Później spróbuje zorientować radiator tak jak w wersji 2 z ta różnicą, że wąż do CPU bedzie leciał z wewnętrznej złączki. Ale narazie nvm, zrobie to pokaże. Edytowane 20 Września 2008 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Próbowałeś zrobić coś takiego? :wink: ja bym właśnie tak kombinował :wink: Fajny montaż pompki na grillu :wink: ale chyba podpatrzyłeś z forum XS, bo tam już dawno ktoś to pokazywał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Próbowałeś zrobić coś takiego? :wink: ja bym właśnie tak kombinował :wink: Fajny montaż pompki na grillu :wink: ale chyba podpatrzyłeś z forum XS, bo tam już dawno ktoś to pokazywał :wink: W sumie to nie. Zależy mi na tym, zeby schłodzic wode przed jej wejsciem do bloku CPU. Co do montażu pompki to owszem gdzies to juz widziałem i spodobal mi sie ten pomysł. Różnica taka, że tam koles gril pózniej montowal w zatoce 5.25" u mnie zostanie na dole :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zależy mi na tym, zeby schłodzic wode przed jej wejsciem do bloku CPU.A szanowny Pan głosi tutaj herezję... Woda w układzie ma wszędzie taką samą temperaturę, różnice są tak minimalne że różnica temperatur będzie znikoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 A szanowny Pan głosi tutaj herezję... Woda w układzie ma wszędzie taką samą temperaturę, różnice są tak minimalne że różnica temperatur będzie znikoma. Może i herezja, ale to moje przekonanie ze starej szkoły WC :wink: . Poza tym układ weży jaki zaproponował seba jest nie możliwy.. nie dam rdy puścić węża z GPU od chłodnicy. A to co zaproponowałem wcześniej nie robi wilkiego zamieszania z wężami, wiec raczej zostanie przy pierwszym wariancie. 3 wariant o ktorym mowilem, też niestety odpada bo, powstaje zalamanie na wężu od chlodnicy do CPU. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 A nie można tej chłodnicy zamontować na froncie budy? Też taką samą budę miałem i właśnie jedną chłodnicę 1x120 miałem na froncie zamontowaną a drugą pod sufitem obudowy :wink: http://picasaweb.google.pl/WaterCoolingPC/MyPCRev1# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 A nie można tej chłodnicy zamontować na froncie budy? Też taką samą budę miałem i właśnie jedną chłodnicę 1x120 miałem na froncie zamontowaną a drugą pod sufitem obudowy :wink: http://picasaweb.google.pl/WaterCoolingPC/MyPCRev1# Na froncie już jedna jest :D - Feser F1 120. Pod sufitem to bardzo dobry pomysł, ale to sie kłuci troche kłóci z moimi założeniami - wszystko w budzie i nie chce jej pociąć. Btw. połonczenie biało czarne twojego CM690 wyglada super !!!! Że też wczśniej na to nie wpadłem ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) Sory nie zauważyłem, że jest na froncie już chłodnica :mur: no to ten 1 układ chyba najlepszy :wink: Ja już tej budy nie mam ale Ty zawsze możesz sobie też tak zrobić :) Edytowane 21 Września 2008 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Sory nie zauważyłem, że jest na froncie już chłodnica :mur: no to ten 1 układ chyba najlepszy :wink: Ja już tej budy nie mam ale Ty zawsze możesz sobie też tak zrobić :) W takim razie, skoro mam pozwolenie autora pomysłu, chyba sie skusze na zewnetrzne malowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...