Paziu Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Witam. Niedługo kupuję komputer i zastanawiam się jeszcze nad zasilaczem. Mogę na niego wydać 200 zł. I zależy mi żeby był dosyć cichy i miał te wszystkie zabezpieczenia, że jak się spali to żeby innych podzespołów nie popalił ;) Ogólnie potrzebuję solidny zasilacz za 200 zł. Komputer który musiałby utrzymać: Intel Core 2 Duo E7200 Palit HD4850 (Sonic) Gigabyte GA-EP35-DS3 Samsung HD322HJ (Dysk twardy) Pioneer DVR-21D Good Ram 2x2GB DDR2, 800 MHz Stacja dyskietek Wiatrak z tyłu obudowy Najlepiej jakby zasilacz był 450W albo 500W. Zastanawiałem się nad OCZ StealthXStream 500W, byłby dobry? Nawet jeżeli tak to podajcie też inne, bo jest trudno dostępny. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) -Mój pierwszy faworyt. (bliźniacza konstrukcja BeQuieta czyli również świetny) -Albo ten (mój drugi faworyt ale musiałbyś 45zł dopłacić, ) lub ten OCZ będzie OK. Poleciłbym również pentagrama CAV 500W ale z nim różnie bywa, chodzą opinie o tym że jest cichy, chłodny i w ogóle elo a czasem spotkać można opinie że jest na odwrót. Tak więc nie ryzykowałbym tylko wziąłbym numer 1 lub 2. Edytowane 20 Września 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paziu Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Chyba wezmę tego "Be quiet!". Popatrzyłem opinie na różnych stronach i żadnego złego słowa na jego temat :) Edytowane 20 Września 2008 przez Paziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Bo to bardzo udana konstrukcja, z tym że bierz z zenfista bo tam mają rev 2. tego zasilacza który mniej się grzeje niż rev 1. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paziu Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Bo to bardzo udana konstrukcja, z tym że bierz z zenfista bo tam mają rev 2. tego zasilacza który mniej się grzeje niż rev 1. :wink: A jakby w sklepie nie mieli rev 2, to rev. 1 brać? Ten zasilacz na pewno starczy do mojego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 To brać rev 1, wystarczy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zmień Palita Sonic na Gigabyta z 1GB pamięci w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...