Skocz do zawartości
voltek0503

Co Lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat...

kumpel chce kupić sobie grafe...

dylemat.... którą :

9800gx2

http://allegro.pl/item438743715_evga_gefor..._x3_potwor.html

gtx280

http://allegro.pl/item440566613_gigabyte_g..._sklep_wwa.html

Doradźcie...

Z góry dzięki

Pozdrawiam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy czy kumpel preferuje wysokie rozdzielczości...jeśli lubi pograć w HD to HD4870 X2 byłby jak znalazł a co do bezpośredniego porównania GTX280 a GX2 to jest różnie...raz jedna ma duuużą przewagą nad drugą a raz druga. trzeba się liczyć z tym że GX2 to karta dwurdzeniowa stąd też nie w każdej grze można odczuć takiego powera jakiego by się chciało chociaż GX2 potrafi pokazać pazurki i nie kiedy ma sporą przewage nad GTX280. GTX280 ma jednak 1Gb pamięci więcej lepiej poradzi sobie w wyższych rozdzielczościach, ogólnie brałbym raczej GTX-a.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej ci wyjdzie jak kupisz athlon 6000+ i hd4870.

Procek nie będzie ograniczal karty tak bardzo jak w przypadku twojego procka i gtx280/

Pożniej kupisz nowa płytkę i ramy i masz porządny sprzet.

Ale mu nie chodzi kupić dla siebie tylko jego kolega chce sobie kupić ;)

Ja bym był raczej za GTXem : P Gdzieś czytałem że bywają problemy z kartami 2 rdzeniowymi w niektórych grach (zwłaszcza w starszych), ale skłamać nie chcę : P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta cena tego 9800gx2 co pokazałeś na allegro to jakaś z kosmosu, w komputroniku była ona za 800 zł z kawałekim ,ale już jest napisane że "towar wycofany ze sprzedaży" ...

gigabyte 9800gx2

Edytowane przez hyper_2002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi