Gość XBiT Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Witam! Posiadam Athlona 4200+, który za mocno się grzeje. Czy jakbym zmienił standardowy wiatraczek (ktory w stresie osiaga 4500RPM, i jest glosno), na np. ten: http://allegro.pl/item438291492_acutake_fa..._9db.html#photo (podobno cichy i wydajny) to czy miałbym mniejsza tempereature? Aha, i czy moglbym zmienic wiatrak bez rozbierania calego procka, chodzi mi te tylko odkrecam i wkrecam nowy bez zadnych zabaw. pozdro wink.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 a na athlonie nie masz czasem wiatraczka nieco mniejszego? na pewno 80mm? jakos mi sie nie wydaje ze sa takie same, powiedzial bym ze raczej 60mm tam siedzi, wiec nie przykrecisz go raczej tak... Zreszta mam gdzies BOXa od 5200+ sprawdze, bo sam jestem ciekaw, nie uzywany oczywiscie, chlodzenia BOX zwykle nie wyjmuje nawet z pudelka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ten z boxa to 70mm, ale na upartego wsadzisz tam 80mm. Przykrecisz na jedna srobke. Z tym, ze nie wiem czy pociagnie to za soba spadek temperatur. Co najwyzej moze byc nieznacznie ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Cześć, Słuchaj wymiana samego wentylatora zmnieni Ci tylko poziom hałasu. Najbardziej istotne są - radiator oraz użyta pasta. Zmeń cały system chłodzenia! Wyminana samego wentylatora nie ma sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...