Soul_Train Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Witam. Mam prośbę o pomoc w złożeniu zestawu. Sprawa jest o tyle nietypowa, że najbardziej zależy mi na ciszy. Jest to sprawa dosyć subiektywna (hałas) ale ogólnie mówiąc jestem dosyć mocno wyczulony na szumy pochodzące z obudowy. Żadne chłodzenie wodne w grę nie wchodzi ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Na "skrzynkę" mam do wydania w okolicy 2000zł. Parametry nie muszą być wyśrubowane. Najbardziej zależy mi na poleceniu naprawdę cichego chłodzenia, wyciszonej budy i cichego zasilacza. Będę bardzo wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zobacz tu moze cos wybierzesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety benito Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Cichy zasilacz to tylko... Seasonic :) Mam z serii S12II i jest właściwie niesłyszalny, a poza tym parametry ma bardzo dobre (wysoka sprawność, silne linie 12V, itp.) Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Wszystko może być praktycznie pasywne oprócz właśnie zasilacza (żeby jednak cośtam wiało w kompie) ale musisz bardziej przybliżyć do czego ten komp, jakie wymagania itp, jaka pojemność dysków Ciebie interesuje itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Dobra tak uściślę troszkę. Komputer do pracy ale i do grania, oglądam też dużo filmów. Chciałbym móc włączyć bez obaw (oczywiście nie na max detalach) jakieś nowe tytuły typu FEAR. Procesor : Intel Core2Duo E8400 lub coś podobnego. Płyta Główna : Asus P5Q Pro RAM : Kingston 2x1GB 1066MHZ HyperX Karta Graficzna : Gainward Radeon HD4870 512MB -co do karty to coś o podobnych parametrach, nie znalazłem tego modelu z pasywnym chłodzeniem (może źle szukałem). HDD : Samsung 640GB 16MB Cache F1 - nie wiem jak głośne są te nowe Samsungi, mam starego 120GB i jest cichutki. Ponowię pytanie o chłodzenie do procka i jaką budę polecacie, którą można dobrze wyciszyć. Edytowane 24 Września 2008 przez Soul_Train Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Doedukowałem się troszkę i mam taki pomysł na zasiłkę KILK Budę myślę kupić taką KLIK Może rzucie jakąś propozycję co do chłodzenia procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Doedukowałem się troszkę i mam taki pomysł na zasiłkę KILK Budę myślę kupić taką KLIK Może rzucie jakąś propozycję co do chłodzenia procka? Enermax jak najbardziej.Jeżeli nie potrzebujesz odpinanych kabli to wez wersje Pro82+ bo to identyczne zasilacze co Modu92+ a wychodzi dużo taniej. C odo chłodzenia cepa to jak masz kase to Thermalright 120 Extreme a jak jej nie masz do dozbieraj do niego :D Edytowane 24 Września 2008 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapciuch Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 mam taki pomysł na zasiłkęTen Enermax jest świetny, ostatnio kumpel go kupił i jest bardzo zadowolony - mówi, że praktycznie w ogóle go nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Dzięki za opinię. Jeszcze tylko kwestia budy. Co myślicie o tej Antec 300? Wyczytałem że można ją nieźle wyciszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...