xisio Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Witam Zastanawia mnie jaka moze byc maksymalna predkosc macierzy RAID0 na plycie z ich9 albo ich10, wiadomo ze jeden dysk sata II moze miec 3.0 Gbit/s czyli około 384 MB/s (zakladajac ze istnieje tak szybki dysk) ale jak chcemy zrobic macierz raid0 z np 6 dyskow to jaka jest maksymalna gorna granica kontrolera? on jest podlaczony chyba bezposrednio do magistrali wiec .... ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 PCI_Express i zobacz jak masz podlaczone sata na plycie(po jakiej magistrali) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 hmmm p45 i ich10... raczej nie osiagne powyzej 500 MB/s a do x1 raczej nie podlaczyli... mam nadzieje... bo bedzie lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 no jak?przeciez to musi miec przepustowosc zeby obsluzyc przynajmniej 6 sataII dzwiek usb i jeszcze pare innych rzeczy - max w idealnych warunkach to bedzie 2xsataII - przypominam w idealnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 tak tylko z ciekawosci pytalem czy to jest podlaczone bo mam zamiar postawic raid0 na 4 dyskach, dwa z nich wlasnie do mnie doszly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...