dziodzio Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Przedwczoraj kupilem nf7-s rev1.2. Mam jeden problem z nia. Przestala mi dzialac stacja dyskietek. Dokładniej to dzialala, odlączylem tasme by sprawdzic inny napęd dyskietek w drugim kompie i jak znów podlaczyle to przestala dzialac. Sprawdzalem na 2 napędach FDD, na dwóch róznych taśmach i nic. Stacje wykrywa win, linux i dos ale nie chca czytac dyskietek. Wygląda jakby caly czas stacja miala wlączony odczyt ale nic nie odczytuje (pali sie dioda) co począć w tej sytuacji. Nawt nie moge sobie biosu update-owac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Cytat Przedwczoraj kupilem nf7-s rev1.2. Mam jeden problem z nia. Przestala mi dzialac stacja dyskietek. Dokładniej to dzialala, odlączylem tasme by sprawdzic inny napęd dyskietek w drugim kompie i jak znów podlaczyle to przestala dzialac. Sprawdzalem na 2 napędach FDD, na dwóch róznych taśmach i nic. Stacje wykrywa win, linux i dos ale nie chca czytac dyskietek. Wygląda jakby caly czas stacja miala wlączony odczyt ale nic nie odczytuje (pali sie dioda) co począć w tej sytuacji. Nawt nie moge sobie biosu update-owac Wszystko wskazuje na to że odwrotnie podłączyłeś kabel :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 :D :D właśnie chyba pan taśmę odwrotnie podpioł. Czerwonymi kablami od siebie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Cytat :D :D właśnie chyba pan taśmę odwrotnie podpioł. Czerwonymi kablami od siebie :)czerwone kable pod "1" na płycie i przy stacji fdd. Końcówka z kablem w całości do płyty, końcówka z kablem podzielonym na trzy części do stacji fdd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Stacje dyskietek mozna podpiac na 4 sposoby a tylko jeden jest prawidlowy :) Dysk tez mozna podpiac na 4 sposoby ale juz 2 sa wlasciwe. Oczywiscie istnieja kable i stacje dyskietek ze tylko 1 pozycja jest wlasciwa. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...