MASSlbn Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zakupiłem HP 6735s z Vista Bussines, i XP Pro, i teraz chce zgrać VISTE na DVD, i zainstalować XP. Jak to zrobić? Na razie zainstalowała się VISTA Sterowniki są od razu z systemem? XP mam na 2 CD, jedna po polsku druga po angielsku... Zostawić sobie partycje recovery, czy usunąć po zgraniu visty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASSlbn Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Skoro takie pytanie jest dla Was za trudne, to może coś prostego... Mogę wykasować 2 partycje - HP Recovery i HP Tools , są puste. a recovery zawsze mogę zrobić na CD :) ukryta partycja z vista zostanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Wysłałem Ci na priv odpowiedź jednakże nurtuje mnie po co chcesz instalować Xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Skoro takie pytanie jest dla Was za trudne, to może coś prostego... ZBĘDNA UWAGA, NIE JESTEŚMY TWOIMI KOLEGAMI Z PIASKOWNICY!!! jak zgrasz vistę na płytę i sprawdzisz czy instalka z niej rusza, to możesz sobie z laptopem i partycjami zrobić co zechcesz - nawet wyrzucić przez okno :twisted2: jeżeli zrobisz to źle i skasujesz partycje HP Recovery i HP Tools, na których jest rekord rozruchowy i opcje przywracania to zapomnij, że kiedyś zobaczysz jeszcze Vistę proste ? czasem wystarczy pomyśleć a nie kąpać się w gorącej wodzie! peace Edytowane 23 Września 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASSlbn Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 ZBĘDNA UWAGA, NIE JESTEŚMY TWOIMI KOLEGAMI Z PIASKOWNICY!!! jak zgrasz vistę na płytę i sprawdzisz czy instalka z niej rusza, to możesz sobie z laptopem i partycjami zrobić co zechcesz - nawet wyrzucić przez okno :twisted2: jeżeli zrobisz to źle i skasujesz partycje HP Recovery i HP Tools, na których jest rekord rozruchowy i opcje przywracania to zapomnij, że kiedyś zobaczysz jeszcze Vistę proste ? czasem wystarczy pomyśleć a nie kąpać się w gorącej wodzie! peace a jeśli sformatuje HP Recovery? ... Zrobiłem kopię zapasową , i wyszło 4 CD. Chciałbym mieć Vistę na CD, a te dwie partycje HP recovery i HP Tools wywalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Zadzwoń na pomoc techniczna HP podasz nr seryjny lapka i za ok. 2 tygodnie prześlą ci płytę instalacyjną z wybranym przez ciebie systemem. Jezeli nie chce Ci się czekać tak długo to szukasz w sieci obrazu ISO polskiego wydania Vindows Vista zawierającego wersje business, nastepnie mając już obraz płyty przy pomocy jakiegoś edytora (np UltraISO) dokładasz do katalaogu "SOURCES" dwa pliki : PID.txt (w którym umieszczasz swój klucz produktu - i często gęsto nie jest to wcale ten na nalepce na spodzie laptopa) oraz plik $OEM$ od HP (do znalezienia w sieci) potem tak "spreparowany" obraz wypalasz na DVD i jeżeli wszystko zrobiłś dobrze to zainstaluje ci się OEM-owa wersja Visty Business już aktywowana. Pewnie samo użycie "pirackiego" obrazu do instalacji legalnego systemu może budzić opory przedstawicieli Microsoftu jednakże idiotyzmem jest to, że o płyty instalacyjne systemu, który przecież legalnie zakupiłeś trzeba "się prosić" u producenta laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASSlbn Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 dzięki wielkie za pomoc Mam takiego laptopa HP 6735s AMD Athlon X2 DualCore QL60 1.90GhZ 2GB RAM Ati Radeon HD 3200 Graphics i NFS nawet lekko tnie na 640x480 i najmniejsze detale. mam taką kiepską karte, czy coś nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...