Konar Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Otóż nabawiłem się "typowej bokserskiej przypadłości" jak to określił lekarz po 20 sekundowej diagnozie. Rentgen tylko potwierdził jego tezę no i teraz mam złamany palec 4 i 5 (mały i serdeczny). Teraz najbardziej martwi fakt, że gips mam mieć na ręku przez 4 tygodnie, a jestem w klasie maturalnej i już rozpoczyna się okres, w którym sypią się rożnego rodzaju sprawdziany powtórkowe plus te na bieżąco. Od razu do głowy przychodzi jedzenie dużej ilości produktów z wapniem i witaminami. Tylko tu pytanie do was co dokładniej? Twaróg, mleko, jogurty? Owoce i warzywa - na jakich się skupić? Jeszcze jestem dość młody (18 wiosen), ale jak przyśpieszyć regeneracje? Nie mogę sobie pozwolić na zaległości przed maturą. PS. Post pisany jedną ręką przez jakieś 5 min - dużo za długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Witaj, Do matury jeszcze daleko. Nie przejmuj się. Jeszcze zdążysz się nauczyć ;) Oczu i mózgu przecież nie masz chorych wiec możesz czytać i się uczyć, a z pisaniem przetrzymać. Jeśli jednak Cię nie przekonałem to pij mleko i tak jak mówiłeś - jedz produkty nabiałowe (ale bez przesady). Pij także wodę mineralną (sole mineralne są także bardzo ważne). Cudów się nie spodziewaj, ale może trochę pomoże. Wracaj do zdrowia i się nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Jedz galaretke, o ile mi wiadomo zelatyna wspomaga leczenie zlaman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Podobno się je zmielone skorupki jajek, poczytaj o tym więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Lekarz założył Ci gips na powiedzmy 4 tygodnie i nie ma przeproś. 4 tygodnie bite. Ładnie Ci się zrośnie, potem zdejmą gips i po tygodniu zapomnisz o złamaniu. Ja jadłem troszkę więcej nabiału, nie miałem problemów po złamaniu. Tydzień zajeło mi wracanie do normalnego funkcjonowania (złamana kostka), po dwóch już kopałem piłe :lol2: A z zaległościami nie powinno być problemów. Chodzić na lekcje będziesz mógł, notatki kseruj sobie, prace domowe np z matmy po tygodniu nauczysz się szybko robić drugą ręką :wink: Nie bój żaby i szybkiego powrotu do zdrowia! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Lepiej wytrzymaj te 4 tygodnie.. Ja spadlem ze schodow w parku (odprowadzalem kolezanke do domu, no i po % i ciemno tam jak nie powiem gdzie ;]) i zlamalem sobie bark. A te @#$%@#! na pogotowiu zrobili mi zle przeswietlenie i napisali ze tylko stluczenie barku :/ Nie zamontowali mi gipsu, i zle sie zroslo, kosc teraz wystaje trochu do gory. A bolalo strasznie, to sie szprycowalem ketonalem forte i tramalem :/ Edytowane 22 Września 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 dobrze jedz i przede wszystkim sie wysypiaj a bedziesz wracac do zdrowia szybciej i sprawniej. :wink: reka jest wazniejsza niz miesiac bez nauki, zastanow sie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Potwierdzam galaretke. Koleś u mnie który rósł bardzo szybko jadł co dziennie dużo galaretki aby uniknąć osteoporozy (w takim wieku >18 lat ;o). Ogólnie przy takim wieku jeszcze sie ma dobrą regeneracje więc luz (może nie taką jak małe dziecko ale zawsze) :P. Edytowane 23 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Tak okolo do 20 roku zycia kosci jeszcze sie utwardzaja i dostosowywuja do czlowieka i nie sa wpelni twarde. Wiec powinno szybko sie zrosnac i nie powinno byc powiklan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 To chociaż tyle cieszy. No nic przynosi ponieść konsekwencje swoich czynów, nauczka na przyszłość. Co do podanych sposobów to dzięki za rady jak i wmówienie nieco rozsądku, bo ja już rozważałem zdjęcie gipsu po kontroli za 9 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRCDRS Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Przyspieszają ją hormony (somatotropina i testosteron) sole wapnia, zelaza, cynku, krzemu, fosforu, wit c,a,d,k,b12 i aminokwasy białkowe. Najlepiej jak udałbyś się do lekarza bo wydaje mi się, że to on bedzie jednak wiedzial najlepiej : ) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Gdziesz czytalem ze odpowiednio dobrane pole magnetyczbe przyspiesza zrost zlamanych kosci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 ale trzeba po nie iść na rehabilitację ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...