Skocz do zawartości
tedi73

Problemy Z Gf 8800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem z kartą graficzna MSI NX 8800gt, chciałbym wiedzieć, czy wysyłać ja do naprawy, może wy mi pomożecie

mianowicie, po ustawieniu detali na full i włączeniu jakiejkolwiek gry (próbowałem na ARMA, ASSASSIN'S CREED, ALONE IN THE DARK itp.) mija jakieś dziesięć minut i na monitorze pojawia się kolorowa sieczka, komp pracuje jeszcze około 15 sekund i się zwiesza,

objawy te występują na systemie VISTA i na XP, stosowałem rożne sterowniki i nadal to samo,

moim zdaniem karta porostu się grzała, ale wczoraj odpaliłem ATItool i wygrzewałem ja jakiś czas - wszystko było ok, a temperatury były naprawdę wysokie,

macie jakis pomysł, co może być nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam problem z kartą graficzna MSI NX 8800gt, chciałbym wiedzieć, czy wysyłać ja do naprawy, może wy mi pomożecie

mianowicie, po ustawieniu detali na full i włączeniu jakiejkolwiek gry (próbowałem na ARMA, ASSASSIN'S CREED, ALONE IN THE DARK itp.) mija jakieś dziesięć minut i na monitorze pojawia się kolorowa sieczka, komp pracuje jeszcze około 15 sekund i się zwiesza,

objawy te występują na systemie VISTA i na XP, stosowałem rożne sterowniki i nadal to samo,

moim zdaniem karta porostu się grzała, ale wczoraj odpaliłem ATItool i wygrzewałem ja jakiś czas - wszystko było ok, a temperatury były naprawdę wysokie,

macie jakis pomysł, co może być nie tak?

podaj jeszcze cały konfing kompa i zasilacz oczywiście.

jakieś oc robiłeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta ASUS P5K3 DELUXE

procek to INTEL Q6600

RAM 2X1GB dedykowqny pod ta plyte

http://www.nordichardware.com/news,6499.html

zasilacz COOLERMASTER 620W

dysk SAMSUNG 500ka, przez jakies 3 miechy hulało bezbłędnie i jakieś 4 miesiące temu zaczęły się rebusy, zaznaczam, ze nie kręciłem tej karty!

wystarczało mi jak dotąd to co miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to weź wyciągnij tę kartę i idź z nią do jakiegoś kumpla. Zamontuj u niego w kompie, zainstaluj najnowsze stery i sprawdź czy to samo się dzieje. Jeśli tak to znaczy że karta jest OK, a jeśli będą znowu zwisy i krzaki to zanieś na serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi