EDDY Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Witam, po długich poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że najbardziej pasują mi dwie płyty: P5Q Deluxe oraz GA-EP45-DS5. Zależy mi na (wg kolejności): - ciszy, - stabilnej pracy (dobre zasilanie, części), - oszczędzaniu energii (24/7), - rozbudowanych opcji do O/C, - RAID 10 pod SATA, - Dual Gigabit LAN, - PCI 2 szt. Czy obie płyty będą dobre? Jak tak, to która lepsza? Może jest jakaś inna, tańsza? Edytowane 23 Września 2008 przez EDDY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Może Gigabyte X48-DS4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Wygląda nieźle. Dodatkową zaletą jest LPT na płycie, bo akurat mam starą laserówkę, którą czasem używam, więc jej jeszcze nie wyrzucę. ;) Pod względem oszczędności energii, to która płyta najlepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 A ja bym Ci polecił taką płytkę GIGABYTE GA X48 DS5.W zasadzie ma wszystko co chciałeś.wykonana w doskonałej jakości na chipsecie Intel X48 + Intel ICH9R,pełna obsługa crossfire+ 2 x Gigabit Lan Controller.świetne zasilanie ,więc Q9550 będzie miał co robić :wink: .również tak jak chciałeś posiada technologie oszczędzania energii.płytka wręcz idealna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Ta płyta różni się od X48-DS4 tym, że obsługuje 8, zamiast 6 urządzeń SATA i ma trochę lepsze chłodzenie. Wg mnie 100 zł więcej za to jest stratą pieniędzy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Ta płyta różni się od X48-DS4 tym, że obsługuje 8, zamiast 6 urządzeń SATA i ma trochę lepsze chłodzenie. Wg mnie 100 zł więcej za to jest stratą pieniędzy:)Sorry za pomyłkę,faktycznie masz racje, a ja akurat miałem zaznaczone ceny netto na stronce, więc pokazało mi poniżej 600 zł za DS5:? W takim razie najlepsza będzie X48 DS4 :wink: Edytowane 23 Września 2008 przez crystal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...