Skocz do zawartości
EDDY

Rozbudowane Mobo Pod Intel Q9550

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po długich poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że najbardziej pasują mi dwie płyty: P5Q Deluxe oraz GA-EP45-DS5.

Zależy mi na (wg kolejności):

- ciszy,

- stabilnej pracy (dobre zasilanie, części),

- oszczędzaniu energii (24/7),

- rozbudowanych opcji do O/C,

- RAID 10 pod SATA,

- Dual Gigabit LAN,

- PCI 2 szt.

Czy obie płyty będą dobre? Jak tak, to która lepsza? Może jest jakaś inna, tańsza?

Edytowane przez EDDY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym Ci polecił taką płytkę GIGABYTE GA X48 DS5.W zasadzie ma wszystko co chciałeś.wykonana w doskonałej jakości na chipsecie Intel X48 + Intel ICH9R,pełna obsługa crossfire+ 2 x Gigabit Lan Controller.świetne zasilanie ,więc Q9550 będzie miał co robić :wink: .również tak jak chciałeś posiada technologie oszczędzania energii.płytka wręcz idealna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta różni się od X48-DS4 tym, że obsługuje 8, zamiast 6 urządzeń SATA i ma trochę lepsze chłodzenie. Wg mnie 100 zł więcej za to jest stratą pieniędzy:)

Sorry za pomyłkę,faktycznie masz racje, a ja akurat miałem zaznaczone ceny netto na stronce, więc pokazało mi poniżej 600 zł za DS5:? W takim razie najlepsza będzie X48 DS4 :wink: Edytowane przez crystal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi