Skocz do zawartości
Koko85

Fanswap W Neotec X3800

Rekomendowane odpowiedzi

hej mam zasilacz taki jak TU i zorbiłem dawno temu fanswapa w nim na Aractica z TC i teraz znowu myślę nad taką zamianą ponieważ zasilacz to najgłośniejszy element mojego kompa a wentyl kreci sie na ok 1700obrotow (80x80) i jakbym wymienil na jakiegos accutake lub zephyr to byloby ciszej i tak samo wydajnie bo ten szum powietrza mnie denerwuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak zapodałem Zephyra... no i... cisza jak makiem zasiał...

Powód... Bo był w sklepie, za 15zł, co dało sumę mniejszą niż z allegro z wysyłką...

Po drugiego jadę dzisiaj, teraz słyszę purczący wentyl w obudowie...

O i nawet dyski twarde słychać...

Edytowane przez SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mostasz napisał(a):

zmień wentyl na jakiś co ma przynajmniej 1400 obrotów, albo załóż na górze zasilacza wiatrak 120 x 120 jak masz miejsce w obudowie

Nie ma miejsca na 120mm...

Problem rozwiązany, buda oklejona matami (takie z foią pod panele podłogowe, wszystkie miejsca styku boków ze stelażem oklejone izolacją, pokrywy podoginane, już nic nie brzęczy...

Wentyl w budzie będzie wymieniony na drugiego Zephyra, a chwilowo jest jakiś ze starego zasilacza skręcony na minimum na FanMate2.

P.S.

Nie ucz ojca dzieci robić... Jak robiłem fancontrolery, rheobusy, i.t.p. to co poniektórych mama w becik zawijała tutaj... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi