Koko85 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 hej mam zasilacz taki jak TU i zorbiłem dawno temu fanswapa w nim na Aractica z TC i teraz znowu myślę nad taką zamianą ponieważ zasilacz to najgłośniejszy element mojego kompa a wentyl kreci sie na ok 1700obrotow (80x80) i jakbym wymienil na jakiegos accutake lub zephyr to byloby ciszej i tak samo wydajnie bo ten szum powietrza mnie denerwuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 A ja mam pytanie jaki wentyl z tych do 15zł kupić do tego NeoTeca, żeby było ciszej... Myślałem nad czymś z czujnikiem temperatury... Jak uważacie, który będzie dobry, proszę o konkretne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Kup Zephyra, tani a dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 A jakiś konkretny model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Ile jest wersji Zephyra 80mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Ile jest wersji Zephyra 80mm?A bo ja wiem? Z tego co patrzę to nie ma takiej z czujnikiem temperatury. To co łyknąć takiego -> http://www.allegro.pl/item913145224_silent...od_bestfan.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 TakTHNX, to pewnie zamówię i zdam relację czy jest ciszej... Jeden na wyciąg pod zasilaczem, a drugi do zasilacza... Bo Zalmany na CPU i GPU to ten w zasilaczu skutecznie zagłusza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 w tej cenie pojawiło się teraz sporo 80mm od Arctic Cooling mają wytrzymalsze łożysko niż Zephyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Jednak zapodałem Zephyra... no i... cisza jak makiem zasiał... Powód... Bo był w sklepie, za 15zł, co dało sumę mniejszą niż z allegro z wysyłką... Po drugiego jadę dzisiaj, teraz słyszę purczący wentyl w obudowie... O i nawet dyski twarde słychać... Edytowane 26 Lutego 2010 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 zmień wentyl na jakiś co ma przynajmniej 1400 obrotów, albo załóż na górze zasilacza wiatrak 120 x 120 jak masz miejsce w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 zmień wentyl na jakiś co ma przynajmniej 1400 obrotów, albo załóż na górze zasilacza wiatrak 120 x 120 jak masz miejsce w obudowieNie ma miejsca na 120mm... Problem rozwiązany, buda oklejona matami (takie z foią pod panele podłogowe, wszystkie miejsca styku boków ze stelażem oklejone izolacją, pokrywy podoginane, już nic nie brzęczy... Wentyl w budzie będzie wymieniony na drugiego Zephyra, a chwilowo jest jakiś ze starego zasilacza skręcony na minimum na FanMate2. P.S. Nie ucz ojca dzieci robić... Jak robiłem fancontrolery, rheobusy, i.t.p. to co poniektórych mama w becik zawijała tutaj... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...