shooter Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Zakładam temat, gdyż użyłem szukajki i nie znalazłem odpowiednika. Może jestem ślepy ;). Bawił się ktoś tym? Jak wrażenia? Jaka wiarygodność tego programu? Na extremesystems sobie pogadują o tym programiku i jest OK. Rzekomo w 40 sekund wykaże niestabilność na co np. Prime95 potrzebuje około 10 godzin. Proszę o wypowiedzi. Edytowane 23 Września 2008 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) W każdym temacie o prockach intela jest poruszany wątek tego testu. Słabo szukałeś ;) Rzekomo w 40 sekund wykaże niestabilność na co np. Prime95 potrzebuje około 10 godzin. Oczywiscie jest to bzdurą, wielokrotnie mialem sytuację, że IBT przechodzil poprawnie 10 loopów, a orthos wywalał się po paru minutach. Grzeje proca czasem mocniej niz orthos, ale stabilności nie zagwarantuje. Edytowane 23 Września 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 czyli dobry po zmianie pasty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 a ja testujac nim dziwna sytuacje... czasami grzeje mi proca az do 80C na jednym VCPU a na wiekszym tylko np do 60C =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 U mnie ten program sprawdza się świetnie. Grzeje proca strasznie, a jak coś jest niestabilne to przeważnie już drugi test ma inny wynik, a zawsze poniżej 10 (bo jak przejdzie 10 testów to potem puszczam kilkaset na noc). A tam gdzie ORTHOS przejdzie nawet 40 minut, to Linpack potrafi zresetować kompa od razu. Świetnie wykrywa też niestabilność NB i pamięci, nie tylko CPU. Jeśli ktoś ma problem że nie chce mu działać ta aplikacja (nie że się nie włącza, tylko po starcie testowania pokazuje że cannot execute coś tam) to wystarczy włączyć plik wymiany. Spowodowane jest to tym że ten program po uruchomieniu sprawdza jaka jest wolna ilość pamięci, tyle że w momencie rozpoczęcia testu będzie ona już mniejsza, i jeśli nie mamy pliku wymiany to pojawia się błąd w wyniku zbyt małej ilości wolnej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ale tylko na Intelu działa :). Na Athlonie nie chce sie odpalic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Kurczę jak ustawię na maksymalna ilosc pamieci to mi sie wywala - Program wykonal nieprawidlowa operacje. Tak jak Harry Lloyd napisal - tak jakby za dużo pamięci chciał zarezerwować. Plik wymiany włączyłem na 4GB i tak to nic nie daje. Jeśli wybiorę pół pamięci to działa OK. Orthos przeszedł 4 godziny na 1.48V na procu a IntelBurnTest wymaga 1.52V do stabilności. Edytowane 29 Września 2008 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ten program, szczególnie w wersji 1.9 jest najlepszą wygrzewarką dla CPU. Potrafi rozgrzać rdzenie o 10C więcej niż orthos i prime... Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...