Skocz do zawartości
shooter

Intelburntest

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam temat, gdyż użyłem szukajki i nie znalazłem odpowiednika. Może jestem ślepy ;).

Bawił się ktoś tym? Jak wrażenia? Jaka wiarygodność tego programu?

Na extremesystems sobie pogadują o tym programiku i jest OK. Rzekomo w 40 sekund wykaże niestabilność na co np. Prime95 potrzebuje około 10 godzin.

Proszę o wypowiedzi.

Edytowane przez shooter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym temacie o prockach intela jest poruszany wątek tego testu. Słabo szukałeś ;)

Rzekomo w 40 sekund wykaże niestabilność na co np. Prime95 potrzebuje około 10 godzin.

Oczywiscie jest to bzdurą, wielokrotnie mialem sytuację, że IBT przechodzil poprawnie 10 loopów, a orthos wywalał się po paru minutach. Grzeje proca czasem mocniej niz orthos, ale stabilności nie zagwarantuje.

Edytowane przez blasphemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

U mnie ten program sprawdza się świetnie. Grzeje proca strasznie, a jak coś jest niestabilne to przeważnie już drugi test ma inny wynik, a zawsze poniżej 10 (bo jak przejdzie 10 testów to potem puszczam kilkaset na noc).

A tam gdzie ORTHOS przejdzie nawet 40 minut, to Linpack potrafi zresetować kompa od razu.

Świetnie wykrywa też niestabilność NB i pamięci, nie tylko CPU.

Jeśli ktoś ma problem że nie chce mu działać ta aplikacja (nie że się nie włącza, tylko po starcie testowania pokazuje że cannot execute coś tam) to wystarczy włączyć plik wymiany. Spowodowane jest to tym że ten program po uruchomieniu sprawdza jaka jest wolna ilość pamięci, tyle że w momencie rozpoczęcia testu będzie ona już mniejsza, i jeśli nie mamy pliku wymiany to pojawia się błąd w wyniku zbyt małej ilości wolnej pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę jak ustawię na maksymalna ilosc pamieci to mi sie wywala - Program wykonal nieprawidlowa operacje. Tak jak Harry Lloyd napisal - tak jakby za dużo pamięci chciał zarezerwować. Plik wymiany włączyłem na 4GB i tak to nic nie daje. Jeśli wybiorę pół pamięci to działa OK.

Orthos przeszedł 4 godziny na 1.48V na procu a IntelBurnTest wymaga 1.52V do stabilności.

Edytowane przez shooter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi